Sta op stoel

De sta op stoel, ook wel opsta stoel of staopstoel genoemd, is een electrisch verstelbare stoel die ervoor zorgt dat mensen met een fysieke beperking eenvoudiger uit een stoel op kunnen staan. De sta op stoel komt wanneer iemand wil opstaan, door het gebruik van een elektromotor omhoog. Hierdoor kantelt de inzittende persoon als het ware voorover, waardoor het opstaan vereenvoudigd wordt.

Naast het feit dat een sta op stoel zorgt voor makkelijker opstaan, zorgt de sta op stoel er ook voor dat u gemakkelijker kunt gaan zitten. De stoel voorkomt namelijk het in de stoel ‘ploffen’ omdat de u op de hoogste stand van de sta op stoel gaat zitten en zich vervolgens dankzij de elektromotor verder in de stoel laat zakken.

Is een sta op stoel iets voor u?

Heeft u moeite met het opstaan uit uw stoel, of heeft u moeite om in uw stoel te komen, dan is een sta op stoel vast en zeker iets voor u. Wij adviseren u graag over een goede sta op stoel. Het is bij ons ook mogelijk om een sta op stoel te kopen en speciaal op maat te laten maken. Zithoogte, zitdiepte, armleggerhoogte en hoogte en dikte van de lendensteun worden speciaal voor u opgemeten en op maat gemaakt.

Vergoeding sta op stoel door uw zorgverzekeraar?

Indien u ernstige problemen heeft bij het zitten, en u geen gebruik kunt maken van een stoel die voldoet aan normale ergonomische eisen, dan kunt u in aanmerking komen voor verstrekking van een aangepaste fauteuil met sta op functie door uw zorgverzekeraar. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de pagina: vergoeding door zorgverzekeraar.

Sta op stoelen van Fitform

Bent u op zoek naar een eigen sta op stoel? Kijk dan eens naar de stoelen en sta op fauteuils uit onze Fitform collectie. Heeft u interesse en zou u graag wat meer informatie willen ontvangen? Neemt u dan contact met ons op, of zoek hieronder naar een Fitform-dealer bij u in de buurt.

Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie