Toe aan onderzoeken, ontwerpen én maken?

Wil jij, ervaren R&D Engineer, écht het verschil kunnen maken? Jeuken je handen bij projecten waarbij je al jouw sterke kanten kunt inzetten? Hou je van onderzoeken, ontwikkelen en prototypes bouwen? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging waarin je van A tot Z betrokken bent bij productontwikkeling? Voel je je misschien meer thuis in een ‘hands on’ MKB-organisatie dan in een groot bedrijf? Onze afdeling Research & Development gaat uitbreiden en zoekt een:

 Inventieve R&D Engineer

Wil je meer weten? Hieronder vind je meer informatie, kun je een video bekijken en lees je de volledige vacature.

Edwin (54), Operationeel Directeur Wellco

“Onze R&D engineers zijn continu bezig met het optimaliseren van de unieke functies van de Fitform-fauteuils: bewegingsmogelijkheden, maatvoering, ergonomie en specifieke zitoplossingen. Ze werken ideeën van anderen tot in detail uit of komen zelf met vernieuwende, creatieve voorstellen. Altijd met de klant als vertrekpunt: hoe kun je mensen nóg beter laten zitten. 
Ik kijk er naar uit om de R&D afdeling uit te breiden. Het is een klein, hardwerkend team dat bestaat uit technische toppers die zeker ook van gezelligheid houden.
In 2020 ontvingen ze een hoofdprijs bij de wedstrijd ‘De Slimste Handen van Nederland’. Ze werden eerste in de categorie ‘Superteam; beste in samenwerken en elkaar versterken’. Wij zijn daar trots op! En natuurlijk vieren we zulke mijlpalen bij Wellco uitbundig.”

Video werken bij Wellco

Benieuwd hoe het is om bij Wellco te werken? 

Klik op de foto en ontdek wat ons dagelijks inspireert!

Kom jij ons team versterken?


Bij Wellco maken we technisch hoogwaardige Fitform-fauteuils, voor mensen die het allerbeste zitcomfort wensen of nodig hebben. Modulair op maat gemaakt voor elke individuele klant. Onze stoelen staan bekend om hun zitkwaliteit, verstelmogelijkheden, degelijke afwerking en accessoires. Ons uitgangspunt is dat er voor elke klantvraag een oplossing is, inclusief optimale service en garantie.

Jouw plek bij Wellco

Als R&D Engineer speel je in een klein ontwikkelteam een belangrijke rol bij productontwikkeling en -innovatie. Je fungeert als sparringpartner voor de directie en bent binnen het bedrijf een belangrijk technisch aanspreekpunt. Je lanceert ideeën en hebt oog voor verbetermogelijkheden. Binnen en buiten het R&D-team zien we je graag als een echte teamplayer.

Met jouw rugzak vol kennis en ervaring wil je Wellco vooruithelpen. Tegelijkertijd ben je nieuwsgierig en leergierig: wat zijn nieuwe technologieën en trends, en hoe kunnen we die inzetten?

Wat ga je nog meer doen?

 • Je test, evalueert, valideert en rapporteert.
 • Je legt vast op tekening en schrijft gebruiksaanwijzingen.
 • Je borgt de technische specificaties van Wellco-producten.
 • Je neemt deel aan diverse interne overleggen.

Wat vragen wij nog meer?

Voor deze uitdagende functie zoeken wij een collega met een afgeronde technische opleiding op Hbo- of universitair niveau. Je hebt bij voorkeur 5 en minimaal 3 jaar relevante ervaring in een professionele productieomgeving. Bovendien beschik je over de volgende competenties:

 • Je hebt een groot en creatief oplossend vermogen.
 • Je bent analytisch sterk.
 • Je werkt nauwkeurig, gestructureerd en kwaliteitsgericht.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal, ook schriftelijk.
 • Je hebt goede kennis van en ervaring met geautomatiseerde (CAD) systemen, bijvoorbeeld Solid Edge, Solid Works en Excel.
 • Je hebt veel kennis van en ervaring met materialen (o.a. hout, metaal, polyether).
 • Je bent geïnteresseerd in elektronica en je kennis hiervan is uitgebreid en up-to-date.
 • Je bent uitstekend ingevoerd in en hebt affiniteit met metaal-, hout- en kunststofbewerking.

Wat kun je van ons verwachten?
Een uitdagende en afwisselende fulltime functie in een ambitieus bedrijf. Onze cultuur is informeel, open en met directe lijnen. We hechten veel waarde aan een prettige onderlinge sfeer.

Wellco heeft goede arbeidsvoorwaarden en geeft je de ruimte om je persoonlijk te ontwikkelen. Heb je het gevoel dat deze baan helemaal bij jou past? Dan zijn wij op zoek naar jou! Reageren kan eenvoudig op een manier die jij prettig vindt. 

 • Neem contact op met onze Coördinator HRM, Ilse van Pelt: i.vanpelt@wellco.nl. Zij staat je graag te woord. 
 • Of mail direct je motivatie en cv naar hetzelfde mailadres.

Hopelijk tot snel!

Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie