Kwaliteit & Garantie

 

Van uw Fitform-fauteuil mag u veel verwachten. De fauteuils zijn ontworpen om heerlijk in te zitten, te relaxen, te rusten en om gemakkelijk uit op te kunnen staan. De fauteuil wordt door échte vakmensen zorgvuldig voor u op maat gemaakt.

De materialen die wij gebruiken, zijn van hoge kwaliteit. Doel hiervan is dat u jarenlang onbezorgd kunt genieten van uw eigen Fitform-fauteuil.

Mocht er toch iets aan de hand zijn, dan kunt u rekenen op het Fitform 10 jaar Garantie Waarborg.

Uniek Nederlands kwaliteitsproduct

Fitform-fauteuils worden ontwikkeld en gemaakt bij Wellco in Best. Dagelijks werken circa 50 Wellcollega's aan het beste zitcomfort voor mensen die een gezond en ontspannen lichaam belangrijk vinden. We zijn er trots op om met mooie kwaliteitsproducten een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan het welzijn van mensen. 

Kennis en vakmanschap

Bij het maken van een Fitform-fauteuil komt heel wat kijken. Het is een arbeidsintensief proces, waarvoor alleen de allerbeste materialen worden gebruikt. Omdat onze fauteuils voor de gebruiker altijd op maat worden gemaakt, is geen enkele stoel hetzelfde. Dat vraagt om veel kennis en vakmanschap.
 

Het maken van de fauteuil

Voordat een Fitform-fauteuil naar de gebruiker gaat, is daar veel werk aan voorafgegaan. Als al uw persoonlijke maten bekend zijn, kunnen onze professionals aan de slag. 

 

Handwerk

Bij het vervaardigen van een Fitform-fauteuil komt veel vakmanschap kijken: metaalbewerking, houtbewerking, het handmatig snijden van leder en patroonstoffen, het machinaal snijden van bekledingsstof, het stikken van bekledinghoezen, het stofferen, de assemblage van de verstelmechanieken en de assemblage van de complete fauteuils. Vrijwel alles wordt handmatig uitgevoerd.

 

 

 

De beste materialen

Voor een Fitform-fauteuil worden alleen de beste materialen gebruikt. De romp bestaat uit kwalitatief hoogstaande houten delen, met in het hart een metalen verstelmechaniek. De rugleuning is geconstrueerd uit een metalen rugframe met singelbanden, beplakt met koudschuim en een toplaag comfortschuim. Het zitkussen ligt op een houten zittingraam met nosag veren, dit zijn zigzag of golvende veren met uitstekende eigenschappen. De veer is elektrisch gehard en kan daardoor jaren mee zonder kwaliteitsverlies. 

 

 

Bekleding van uw Fitform-fauteuil

U wenst een fauteuil waarin u heerlijk en gezond kunt zitten, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Daarom kunt u bij Fitform kiezen uit vele soorten bekleding en kleuren stof en leder. Er is altijd een bekleding die past bij uw smaak en interieur. We werken met een groot aantal slijtvaste stoffen, soepel vallende lederkwaliteiten en hoogwaardig kunstleder. Bij iedere bekleding wordt een passend garen gekozen.

Eindcontrole

Voordat een Fitform-fauteuil de fabriek in Best verlaat, gaat deze door een uitgebreide eindcontrole. Op deze manier doen wij ons uiterste best om te voldoen aan de verwachtingen die u heeft van uw fauteuil.

 

10 jaar Garantie Waarborg

Terecht stelt u hoge eisen aan de kwaliteit van uw Fitform-fauteuil. Daarom geven wij maar liefst 10 jaar garantie volgens het Fitform 10 jaar Garantie Waarborg.

Dit betekent dat tot 10 jaar na aankoop een reparatie kosteloos of tegen fors lagere kosten wordt uitgevoerd. Lees de uitgebreide Fitform garantievoorwaarden.

(Heeft u een Fitform-fauteuil die is geleverd vóór augustus 2011? Neem dan contact op met ons Cliënt Support Center via 088 - 33 88 100, voor informatie over de geldende garantievoorwaarden.)

Fitform servicedienst aan huis

Mocht er onverhoopt iets zijn met uw fauteuil, dan kunt u een beroep doen op de Fitform servicedienst. Technische storingen kunnen vrijwel altijd bij u ter plaatse worden verholpen. U hoeft uw fauteuil dus niet te missen. Afhankelijk van het probleem komt onze servicemonteur zo spoedig mogelijk langs. Ook buiten garantie om kunt u een beroep doen op de Fitform servicedienst.

Bel daarvoor met: 088 - 33 88 100 of stuur een e-mailbericht naar service@wellco.nl.

Garantieregistratie

Als u een nieuwe Fitform-fauteuil heeft aangeschaft waarvan u de eigenaar bent, kunt u zich hier registreren voor het Fitform 10 jaar Garantie Waarborg. Door de onderstaande velden in te vullen, wordt u automatisch geregistreerd. Ook kunt u hier invullen hoe de fauteuil u bevalt. Wanneer u dit veld invult, geeft u ons toestemming om uw ervaring op onze website te publiceren. Bij voorbaat hartelijk dank!

 

Onderhoudstips

 

Als u lang wilt genieten van uw Fitform-fauteuil, is het belangrijk deze regelmatig te onderhouden. Bij uw fauteuil ontvangt u een handig boekje met onderhoudstips en een vlekkentabel. Hieronder kunt u daarover ook meer lezen.

 

Mechaniek

Om ervoor te zorgen dat de smeermiddelen in het mechaniek niet uitdrogen is het verstandig om 1x per jaar de draaiende delen van het mechaniek in te spuiten met spuitbus-olie (bij voorkeur met Teflondeeltjes). Deze spuitbus-olie kunt u bij iedere Doe-het-zelf zaak aanschaffen of bij ons bestellen.

Indien het mechaniek bij het verstellen geluid maakt, is het waarschijnlijk dat de smeermiddelen ten gevolge van hoge kamertemperaturen zijn uitgedroogd. Wij adviseren u om ook dan bovenstaande procedure te volgen.

Bekledingstof

Bij het gebruik van uw fauteuil is het belangrijk dat u uw stoffering onderhoudt. Stoffen bekleding verschiet in het zonlicht en is gevoelig voor spelende kinderen, huisdieren en ruwe jeanskleding (jeanskleding kan afgeven en veroorzaakt een aanzienlijk hogere slijtage).

regelmatig
Voor het bevorderen van de levensduur en het fris houden van de kleuren is een wekelijkse stofzuigbeurt en zachtjes naborstelen bij alle stoffen aan te bevelen. Bij poolstoffen niet tegen de pool in borstelen en gebruik altijd een glad mondstuk. Daarna met een in water gedompelde en goed uitgewrongen zeem het arm- en bovendeel rugleuning afnemen (verwijdert ook pluizen).

eenmaal per jaar
Reinigen met een goed merk droogschuim en volg hierbij nauwkeurig de gebruiksaanwijzing op. Bij sterk vervuilde bekledingsstoffen een soda-oplossing toepassen (werk altijd zo droog mogelijk). 

BEHANDELING VAN VLEKKEN
Op alle stofsoorten de gemorste substantie zo snel mogelijk verwijderen met een lepel; werk vanaf de buitenrand van de vlek naar binnen toe. Let op dat u de substantie niet in het weefsel drukt; vochtige vlekken daarna droogdeppen met tissue, niet wrijven; vervolgens de vlek behandelen met een van de hieronder genoemde middelen op de wijze zoals in de vlekkentabel is aangegeven. Herhaal de behandeling 3 tot 5 maal; zonodig nabehandelen met lauw sodawater (5 eetlepels op 1 liter water), droogdeppen, bevochtigen met wit keukenazijn, nogmaals droogdeppen en nadrogen met de föhn. Het meubel pas weer gebruiken wanneer dit goed droog is. Bij dierlijke vezels nooit alkalihoudende of scherpe middelen gebruiken; zij halen nl. de natuurlijke vetten, die vuilafstotend werken, van de vezel weg, waarna de stof dubbel zo snel weer vervuilt.

zelfgemaakt sopje
1 deel afwasmiddel + 1 deel soda mengen met 18 delen water. Dit mengsel opkloppen en het schuim met een harde stevig uitgeknepen kunststofspons gelijkmatig opbrengen (bij poolweefsel met de vleug mee). Na het opbrengen, 1 minuut laten inwerken en met schone witte katoenen doek verwijderen. Vervolgens de vlek behandelen met één van de genoemde middelen op de wijze zoals in de hier te downloaden vlekkentabel is aangegeven.

Bekleding leder

De eigenschappen van lederen meubelen en het onderhoud daarvan worden in hoofdzaak bepaald door het al dan niet aanwezig zijn van een beschermlaag (finish). Bij anilineleder zonder beschermlaag geeft een druppel water al onmiddellijk een donkere vlek. Ook bij gefinished leder zal bijv. transpiratie op den duur zijn sporen achterlaten, evenals aceton en chemicaliën, welke vaak voorkomen in haartonics, nagellak, velpon e.d. Was, schoensmeer e.d. zijn volstrekt uit den boze en kunnen ernstige gevolgen hebben evenals chemische schoonmaakmiddelen. Voorkom overmatig zonlicht op uw lederen meubelen en een vochtigheidsgraad van ongeveer 65% is aan te bevelen. Kraken van leder kunt u tegengaan door op de raakvlakken wat talkpoeder te wrijven. Wees voorzichtig met scherpe voorwerpen, spelende kinderen (gespen, ritssluitingen), huisdieren, zonlicht en ruwe jeanskleding.

Regelmatig onderhoud
Afstoffen met zachte schone doek.

Éénmaal per jaar
Afnemen met spons en zeem (nergens anders voor gebruiken), de zeem bevochtigen met onthard warm water (kraanwater geeft op den duur kalkafzetting) voeden met enkele druppels lederolie op vochtige doek en met draaiende bewegingen wrijven. (5 druppels lederolie zijn voldoende voor zitting en ruwe rugleuning van de fauteuil).

 BEHANDELING VAN VLEKKEN

1 Gemorste substantie zo snel mogelijk verwijderen met lepel, doek of tissue; werk vanaf de buitenrand van de vlek naar binnen toe. 
2 Vlek bevochtigen met een van de middelen zoals in de hier te downloaden vlekkentabel is aangegeven.
3 De plaats van de vlek afnemen met spons en zeem.

Onderhoudstips vindt u tevens terug in het Fitform Informatieboekje dat u heeft ontvangen bij aanschaf van uw Fitform-fauteuil.

Gebruiksaanwijzing

 

Bent u onverhoopt uw gebruiksaanwijzing kwijtgeraakt? Uw dealer waar u de Fitform-fauteuil heeft aangeschaft, kan deze voor u opvragen of downloaden. U kunt hiertoe ook contact op nemen met ons via 088- 33 88 100.

Tweedehands Fitform sta-opstoel

Overweegt u een tweedehands Fitform sta-opstoel aan te schaffen? Wanneer u deze aanschaft bij een geautoriseerd Fitform-dealer waar deze goed is gereviseerd, kan deze u net zoveel comfort en functionaliteit bieden als een nieuwe fauteuil.

Waar aanschaffen?
Omdat Fitform-fauteuils zijn ontworpen voor intensief gebruik en een lange levensduur hebben, is het verantwoord om de stoel en/of de materialen waaruit de stoel is opgebouwd, opnieuw te gebruiken. Een aantal van onze Fitform-dealers heeft zich daarin gespecialiseerd. Zij hebben bij ons een training gevolgd hoe ze Fitform-fauteuils het beste kunnen reviseren. Ze beschikken over een uitgebreid service manual met veel aandacht voor borging van de productkwaliteit en veiligheid voor de gebruiker. Bovendien gebruiken ze alleen originele Fitform onderdelen.

Geautoriseerde Fitform dealers zijn bovendien gespecialiseerd in het leveren van degelijk zitadvies; niet iedere Fitform fauteuil is zomaar de juiste stoel voor iedereen. Fitform dealers zijn ervaren en getraind in het adviseren op het vlak van ergonomie. Ze kennen de mogelijkheden maar ook bedreigingen die voor veelzitters van het grootste belang zijn. Een Fitform dealer draagt met goed advies bij aan meer comfort en daarmee groter welzijn en verbeterde gezondheid.

Er zijn ook aanbieders van tweedehands Fitform sta-opstoelen actief die geen geautoriseerd Fitform-dealer zijn. Hoewel het natuurlijk mogelijk is dat de kwaliteit van hun werkzaamheden goed is, hebben wij daar als originele producent verder geen weet van. 

Daarom adviseren wij u om een tweedehands Fitform-fauteuil altijd aan te schaffen bij een geautoriseerd Fitform-dealer.

Indien u hier meer over wilt weten, kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 088 - 33 88 100 of stuurt u een e-mailbericht naar service@wellco.nl.

Reeds aangeschaft
Indien u als tweede eigenaar van een Fitform-fauteuil in aanmerking wilt komen voor het Fitform 10 jaar Garantie Waarborg, dan kunt u daartoe tegen betaling een keuring bij ons aanvragen. Voor actuele prijzen en een afspraak, belt u naar 088 - 33 88 100 of stuurt u een e-mailbericht naar service@wellco.nl.

   

Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie