Smart: bewegen naar wens, gemakkelijk en veilig

Smart bediening biedt een combinatie van persoonlijk zitcomfort, gebruiksgemak en veiligheid. Het is bij uitstek geschikt voor mensen die het prettig vinden dat hun favoriete stoelbewegingen voorgeprogrammeerd zijn, in combinatie met een gemakkelijke handbediening.

Dit biedt Smart bediening:

  • Vier verschillende ‘op maat’ ingestelde bewegingsmogelijkheden, afgestemd op wat de gebruiker wenst en nodig heeft.
  • De bewegingsmogelijkheden zijn eenvoudig vooraf instelbaar en kunnen op elk moment gewijzigd worden. Dit maakt het mogelijk om optimaal en gemakkelijk in te spelen op veranderende behoeften.

  • Een gebruiksvriendelijke handbediening.

  • De mogelijkheid om de stoel te vergrendelen, voor extra veiligheid.

Over de handbediening

Een fauteuil met Smart bediening heeft een handbedieningskastje met slechts drie knoppen en is daardoor door de gebruiker zelf eenvoudig te bedienen:

  • Linksboven: knop voor de sta-op beweging
  • Rechtsboven: knop voor de relax- en rustbeweging
  • Onder: een van de knoppen om de stoel te vergrendelen en ontgrendelen. 

De gebruikersprofielen

Diverse bewegingsmogelijkheden

Smart bediening heeft vier ‘op maat’ ingestelde bewegingsmogelijkheden. Dit noemen we gebruikersprofielen. Het onderscheid binnen deze gebruikersprofielen wordt bepaald door hoe ver de fauteuil achterover kantelt en hoe hoog de gebruiker in de sta-opstand uit de fauteuil wordt getild. De fauteuil ‘onthoudt’ dit, zodat de gebruiker geen hinder ondervindt van onverwachte bewegingen. 

Voor wie bedoeld?

De verschillende gebruikersprofielen sluiten aan bij de behoeften en wensen van verschillende typen gebruikers. Hieronder schetsen we enkele voorbeelden:

Profiel A: o.a. geschikt voor mensen die overdag graag in een stoel uitrusten of een dutje doen. Zij hebben daarnaast veel ondersteuning nodig bij het opstaan.

Profiel B: o.a. geschikt voor mensen die bij het rusten niet graag ver achterover liggen. Zij hebben daarnaast veel ondersteuning nodig bij het opstaan.

Profiel C: o.a. geschikt voor mensen die overdag graag in een stoel uitrusten of een dutje doen. Opstaan gaat niet meer vanzelf, maar met voldoende ondersteuning kan de eigen spierkracht nog zoveel mogelijk benut worden. 

Profiel D: o.a. geschikt voor mensen die liever niet te ver achterover liggen. Opstaan gaat niet meer vanzelf, maar met voldoende ondersteuning kan de eigen spierkracht nog zoveel mogelijk benut worden.

Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie