Kwaliteit & Garantie

 

Van uw Fitform-fauteuil mag u veel verwachten. Alle sta-op stoelen zijn ontworpen om heerlijk in te zitten, te relaxen, te rusten en om gemakkelijk uit op te kunnen staan. De fauteuil wordt door échte vakmensen zorgvuldig voor u op maat gemaakt.

De materialen die wij gebruiken, zijn van hoge kwaliteit. Doel hiervan is dat u jarenlang onbezorgd kunt genieten van uw eigen Fitform-fauteuil.

Mocht er toch iets aan de hand zijn, dan kunt u rekenen op de Fitform 10 jaar Garantie Waarborg.

Uniek Nederlands kwaliteitsproduct

Fitform-fauteuils worden ontwikkeld en gemaakt bij Wellco in Best. Hier werken we aan het beste zitcomfort voor mensen die een gezond en ontspannen lichaam belangrijk vinden. In Best worden fauteuils met vernieuwende zitoplossingen bedacht, ontwikkeld, getest en geproduceerd.

We zijn er trots op om met mooie kwaliteitsproducten een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan het welzijn van mensen. 

 

Kennis en vakmanschap

Bij het maken van een Fitform-fauteuil komt heel wat kijken. Het is een arbeidsintensief proces waarvoor alleen de allerbeste materialen worden gebruikt. Omdat onze fauteuils voor de gebruiker altijd op maat worden gemaakt, is geen enkele stoel hetzelfde. Dat vraagt om veel kennis en vakmanschap.

Voordat een Fitform-fauteuil naar de gebruiker gaat, is daar veel werk aan voorafgegaan. Als alle persoonlijke maten bekend zijn, kunnen onze professionals aan de slag. 

De beste materialen

Voor een Fitform-fauteuil worden alleen de beste materialen gebruikt. De romp bestaat uit kwalitatief hoogstaande houten delen, met in het hart een metalen verstelmechaniek. De rugleuning is geconstrueerd uit een metalen rugframe met singelbanden, beplakt met koudschuim en een toplaag comfortschuim.

Het zitkussen ligt op een houten zittingraam met nosag veren, dit zijn zigzag of golvende veren met uitstekende eigenschappen. De veer is elektrisch gehard en kan daardoor jaren mee zonder kwaliteitsverlies. 

 

Veel handwerk

Bij het vervaardigen van een Fitform-fauteuil komt veel vakmanschap kijken:

  • metaalbewerking
  • houtbewerking
  • snijden van leder en patroonstoffen
  • snijden van bekledingsstof
  • stikken van bekledinghoezen
  • stofferen
  • assemblage van de verstelmechanieken
  • assemblage van de complete fauteuils.

Vrijwel alles wordt handmatig uitgevoerd. En voordat een Fitform-fauteuil de fabriek in Best verlaat, gaat deze door een uitgebreide eindcontrole.

Bekleding van uw Fitform-fauteuil

U wenst een fauteuil waarin u heerlijk en gezond kunt zitten, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Daarom kunt u bij Fitform kiezen uit vele soorten bekleding en kleuren stof en leder. Er is altijd een bekleding die past bij uw smaak en interieur.

We werken met een groot aantal slijtvaste stoffen, soepel vallende lederkwaliteiten en hoogwaardig kunstleder. Bij iedere bekleding wordt een passend garen gekozen.

10 jaar Garantie Waarborg

Terecht stelt u hoge eisen aan de kwaliteit van uw Fitform-fauteuil. Daarom geven wij maar liefst 10 jaar garantie volgens de Fitform 10 jaar Garantie Waarborg. Dit betekent dat tot 10 jaar na aankoop een reparatie kosteloos of tegen fors lagere kosten wordt uitgevoerd. Lees de uitgebreide Fitform garantievoorwaarden.

U kunt zich hier registreren voor de Fitform Garantie Waarborg.

(Heeft u een Fitform-fauteuil die is geleverd vóór augustus 2011? Neem dan contact op met onze afdeling Cliënt Support via 088 - 33 88 100, voor informatie over de geldende garantievoorwaarden.)

Garantieregistratie

Als u een nieuwe Fitform-fauteuil heeft aangeschaft waarvan u de eigenaar bent, kunt u zich hier registreren voor het Fitform 10 jaar Garantie Waarborg. Doet u dit s.v.p. binnen 30 dagen na levering van uw fauteuil. 

Door de onderstaande velden in te vullen, wordt u automatisch geregistreerd. Ook kunt u hier invullen hoe de fauteuil u bevalt. Wanneer u dit veld invult, geeft u ons toestemming om uw ervaring op onze website te publiceren. Bij voorbaat hartelijk dank!

 

Medical Device Regulation (MDR)  

Fitform Vario Zorgfauteuils zijn een zogenaamd medisch hulpmiddel Klasse 1 product en vallen daarom onder de Medical Device Regulation (MDR). Deze nieuwe Europese regelgeving stelt hoge eisen aan hulpmiddelenleveranciers als het gaat om kwaliteit en veiligheid. 

Mede naar aanleiding van de invoering van de MDR hebben wij een zogenaamde fabrieksrichtlijn opgesteld voor het uitvoeren van reparaties, herverstrekkingen en aanpassingen bij Fitform Vario Zorgfauteuils door derden. Deze fabrieksrichtlijn kunt u hier downloaden.

 

 

Fitform servicedienst aan huis

Mocht er onverhoopt iets aan de hand zijn met uw fauteuil, dan kunt u een beroep doen op de Fitform servicedienst. Technische storingen kunnen wij vrijwel altijd bij u ter plaatse verhelpen. U hoeft uw stoel dus niet te missen. Afhankelijk van het probleem komt onze servicemonteur zo spoedig mogelijk langs. Ook buiten de garantieperiode om kunt u een beroep doen op de Fitform servicedienst.

Bel daarvoor met 088 - 33 88 100 of stuur een e-mail naar service@wellco.nl.

Onderhoudstips

 

Als u lang wilt genieten van uw Fitform-fauteuil, is goed onderhoud belangrijk. Bij uw stoel ontvangt u een handig boekje met onderhoudstips en een vlekkentabel. Hieronder kunt u daarover meer lezen.

 

Mechaniek

Om ervoor te zorgen dat de smeermiddelen in het mechaniek niet uitdrogen, is het verstandig om 1x per jaar de draaiende delen van het mechaniek in te spuiten met spuitbus-olie (bij voorkeur met teflondeeltjes). Deze spuitbus-olie kunt u bij iedere doe-het-zelf zaak aanschaffen.

Als het mechaniek bij het verstellen geluid maakt, is de kans groot dat de smeermiddelen zijn uitgedroogd als gevolg van hoge kamertemperaturen. Wij adviseren u om dan bovenstaande procedure te volgen.

Bekledingstof

Bij het gebruik van uw fauteuil is het belangrijk dat u de stoffen bekleding goed verzorgt. Stof verschiet in het zonlicht en is gevoelig voor spelende kinderen, huisdieren en ruwe jeanskleding (die kan afgeven en veroorzaakt hogere slijtage).

Regelmatig onderhoud
Voor het bevorderen van de levensduur en het fris houden van de kleuren is wekelijks stofzuigen en zachtjes naborstelen bij alle stoffen aan te bevelen. Bij zogenaamde poolstoffen altijd een glad mondstuk van de stofzuiger gebruiken en met de natuurlijke richting mee borstelen. Daarna met een in water gedompelde en goed uitgewrongen zeem het arm- en bovendeel van de rugleuning afnemen (verwijdert ook pluizen).

Eenmaal per jaar
Reinigen met een goed merk droogschuim. Volg hierbij nauwkeurig de gebruiksaanwijzing op. Bij sterk vervuilde bekledingsstoffen een soda-oplossing toepassen (werk altijd zo droog mogelijk). 

BEHANDELING VAN VLEKKEN
Op alle stofsoorten de gemorste substantie zo snel mogelijk verwijderen met een lepel; werk vanaf de buitenrand van de vlek naar binnen toe. Let op dat u de substantie niet in het weefsel drukt; vochtige vlekken daarna droogdeppen met tissue, niet wrijven; vervolgens de vlek behandelen met een van de hieronder genoemde middelen op de wijze zoals in de vlekkentabel is aangegeven. Herhaal de behandeling 3 tot 5 maal; zonodig nabehandelen met lauw sodawater (5 eetlepels op 1 liter water), droogdeppen, bevochtigen met wit keukenazijn, nogmaals droogdeppen en nadrogen met de föhn. Het meubel pas weer gebruiken wanneer dit goed droog is. Bij dierlijke vezels nooit alkalihoudende of scherpe middelen gebruiken; zij halen nl. de natuurlijke vetten, die vuilafstotend werken, van de vezel weg, waarna de stof dubbel zo snel weer vervuilt.

zelfgemaakt sopje
1 deel afwasmiddel + 1 deel soda mengen met 18 delen water. Dit mengsel opkloppen en het schuim met een harde stevig uitgeknepen kunststofspons gelijkmatig opbrengen (bij poolweefsel met de vleug mee). Na het opbrengen, 1 minuut laten inwerken en met schone witte katoenen doek verwijderen. Vervolgens de vlek behandelen met één van de genoemde middelen op de wijze zoals in de hier te downloaden vlekkentabel is aangegeven.

Bekleding leder

De eigenschappen van lederen meubelen en het onderhoud daarvan worden in hoofdzaak bepaald door het al dan niet aanwezig zijn van een beschermlaag (finish). Bij anilineleder zonder beschermlaag geeft een druppel water al onmiddellijk een donkere vlek. Ook bij gefinished leder zal bijv. transpiratie op den duur zijn sporen achterlaten, evenals aceton en chemicaliën, welke vaak voorkomen in haartonics, nagellak, velpon e.d. Was, schoensmeer e.d. zijn volstrekt uit den boze en kunnen ernstige gevolgen hebben evenals chemische schoonmaakmiddelen. Voorkom overmatig zonlicht op uw lederen meubelen en een vochtigheidsgraad van ongeveer 65% is aan te bevelen. Kraken van leder kunt u tegengaan door op de raakvlakken wat talkpoeder te wrijven. Wees voorzichtig met scherpe voorwerpen, spelende kinderen (gespen, ritssluitingen), huisdieren, zonlicht en ruwe jeanskleding.

Regelmatig onderhoud
Afstoffen met zachte schone doek.

Éénmaal per jaar
Afnemen met spons en zeem (nergens anders voor gebruiken), de zeem bevochtigen met onthard warm water (kraanwater geeft op den duur kalkafzetting) voeden met enkele druppels lederolie op vochtige doek en met draaiende bewegingen wrijven. (5 druppels lederolie zijn voldoende voor zitting en ruwe rugleuning van de fauteuil).

 BEHANDELING VAN VLEKKEN

1 Gemorste substantie zo snel mogelijk verwijderen met lepel, doek of tissue; werk vanaf de buitenrand van de vlek naar binnen toe. 
2 Vlek bevochtigen met een van de middelen zoals in de hier te downloaden vlekkentabel is aangegeven.
3 De plaats van de vlek afnemen met spons en zeem.

Onderhoudstips vindt u tevens terug in het Fitform Informatieboekje dat u heeft ontvangen bij aanschaf van uw Fitform-fauteuil.

Gebruiksaanwijzing

 

Bent u uw gebruiksaanwijzing kwijtgeraakt? De dealer waar u de Fitform-fauteuil heeft aangeschaft, kan deze voor u opvragen of downloaden. U kunt ook contact met ons opnemen, via 088- 33 88 100.

Tweedehands Fitform sta-op stoel

Overweegt u een tweedehands Fitform sta-op stoel aan te schaffen? Als u dit doet bij een officiële Fitform-dealer, die de fauteuil deskundig kan reviseren, zult u ook in deze stoel optimaal zitcomfort ervaren.

Waar aanschaffen?
Fitform-fauteuils zijn ontworpen voor intensief gebruik en hebben een lange levensduur. Om die reden kunnen stoel en/of de materialen waaruit de stoel is opgebouwd, op verantwoorde wijze hergebruikt worden. Een aantal van onze Fitform-dealers heeft zich daarin gespecialiseerd. Zij hebben bij ons een training gevolgd en weten hoe ze Fitform-fauteuils het beste kunnen reviseren. Dit doen zij met veel aandacht voor het behoud van de kwaliteit en veiligheid van de fauteuil. Bovendien gebruiken ze alleen originele Fitform onderdelen.

Officiële Fitform-dealers zijn bovendien gespecialiseerd in het leveren van degelijk zitadvies; niet iedere Fitform fauteuil is zomaar de juiste stoel voor iedereen. Onze dealers zijn ervaren en getraind in het adviseren op het vlak van ergonomie. Ze kennen de mogelijkheden maar ook risico's waar 'veelzitters' rekening mee moeten houden. Een Fitform-dealer draagt met goed advies bij aan meer comfort en daarmee aan meer welzijn en een betere gezondheid.

Er zijn ook aanbieders van tweedehands Fitform sta-op stoelen actief die geen officiële Fitform-dealer zijn. Natuurlijk kan de kwaliteit van hun werkzaamheden goed zijn, maar als originele producent hebben wij daar geen zicht op. 

Daarom adviseren wij u om een tweedehands Fitform-fauteuil altijd aan te schaffen bij een officiële Fitform-dealer!

Als u hier meer over wilt weten, kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 088 - 33 88 100. Of stuur een e-mail naar service@wellco.nl.

Al een tweedehands stoel aangeschaft?
Wanneer als tweede eigenaar van een Fitform-fauteuil in aanmerking wilt komen voor de Fitform 10 jaar Garantie Waarborg, dan kunt u tegen betaling een keuring bij ons aanvragen. Voor actuele prijzen en een afspraak, belt u met     088 - 33 88 100, of u stuurt een e-mail naar service@wellco.nl.

   

Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie