Over ons

 

Fitform-fauteuils worden gemaakt bij Wellco in Best, de 100% Nederlandse producent van ergonomische zitmeubelen op maat. Gespecialiseerd in het ontwerp, de ontwikkeling en vervaardiging van hoogwaardige wellness producten en hulpmiddelen op het gebied van zitten. Hoe we dat doen, laten we kort en krachtig zien in onze bedrijfsvideo

Wellco is vooral actief in Europa, waarbij de nadruk ligt op Nederland, Duitsland, België, Noorwegen en Groot-Brittannië. Fitform-fauteuils zijn onder andere aan te schaffen via meubelzaken en zorgwinkels.

Wellco maakt gebruik van alle recente kennis op het gebied van ergonomie, techniek en welzijn. Onderzoek van gerenommeerde instellingen wordt gecombineerd met eigen kennis en onderzoek. Zo slaagt Wellco erin om producten te bieden die alleen aan de hoogste standaarden voldoen.

Fitform 40 jaar

 

Fitform bestaat in 2020 precies 40 jaar. Dit jubileumjaar vieren we met verschillende activiteiten. Een uitgebreid overzicht van de Fitform-geschiedenis hebben we in tekst en beeld op een aparte pagina vormgegeven.

In 1980 ontstond onder de naam Fitform een collectie van speciale, comfortabele seniorenfauteuils, die in zithoogte verstelbaar waren. Ze waren in heel Nederland verkrijgbaar bij meubelspeciaalzaken.

Door een krantenartikel van prof. dr. ir. C.J. Snijders kwam Fitform in 1981 in contact met kennisinstituten. Uit onderzoek van prof. Snijders bleek dat de meeste rugklachten werden veroorzaakt door slecht schoeisel en slecht zitmeubilair.

 

Individualisering en maatwerk
Al snel werd duidelijk dat verantwoord zitten verdere individualisering en dus maatwerk vereiste. Nader onderzoek naar zitten, resulteerde begin jaren negentig in een collectie Fitform-fauteuils voor in de huiskamer. Fauteuils die op maat werden gemaakt. Met daarbij aandacht voor de juiste zithoogte, de juiste zitdiepte, de juiste armleuninghoogte, een goede lendenondersteuning, een optimale hoofd- en nekondersteuning en de juiste zithoek.

Ergonomisch verantwoord
Fitform was de eerste fauteuilproducent die aandacht besteedde aan ergonomisch verantwoord zitten. Daardoor waren er voor het eerst in Nederland fauteuils verkrijgbaar die voldeden aan alle wetenschappelijke inzichten. Zo was voor iedere be'zitter' een gezonde, verantwoorde zithouding gewaarborgd.

Continue onderzoek en ontwikkeling
Het bedrijf werkt nog steeds volgens een aantal belangrijke principes uit de begintijd. De wetenschappelijke kennis over verantwoord zitten en de technologische mogelijkheden zijn uiteraard geëvolueerd, evenals de technologie. Uitgangspunt bij het ontwikkelen van de collectie en het bedenken van zitoplossingen, blijft de behoefte van mensen. 

Hier staan wij voor

'Het welzijn van mensen verhogen'

Dat is onze drijfveer en dat is wat wij willen bijdragen aan de maatschappij. De bedrijfsmissie die daaruit voortvloeit, heeft als doel de beste zitoplossingen bieden voor mensen die dat willen of nodig hebben. Zitoplossingen met een hoogwaardige kwaliteit, uitstekende service en een aantrekkelijke vormgeving.

We willen toonaangevend zijn in productontwikkeling en uitblinken op gebied van marktbewerking en klantgerichtheid.

In al onze activiteiten willen we zorgzaam omgaan met mens, maatschappij en milieu.

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

 

Verantwoord omgaan met mens en milieu, oftewel Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Voor Fitform is dit al sinds jaar en dag een tweede natuur. Wij staan immers voor 'het welzijn van mensen verhogen’. Daarbij past natuurlijk ook een verantwoorde manier van ondernemen.

Lees verder voor een aantal voorbeelden uit de praktijk:

We maken daar geen reclame mee, we doen het gewoon!

 

Fitform Filosofie

 

Ieder mens is uniek. Op het gebied van ideeën, wensen en ervaringen. Maar ook op het gebied van lichaamsmaten. Daarom kopen we onze kleding en schoenen op maat. Is het dan niet vreemd dat we allemaal in dezelfde maat zitmeubelen zitten?

Fitform = maatwerk op alle fronten. Dat is onze filosofie!

 

Wetenschappelijk onderzoek naar zitten in de huiselijke sfeer heeft aangetoond dat het menselijk lichaam het meest gebaat is bij een zitmeubel dat past bij de lichaamsbouw van de gebruiker. En met de mogelijkheid om veel van houding te veranderen. Veel klachten worden dan voorkomen.

Daarom maken we bij Fitform iedere fauteuil exact op maat van de gebruiker. Niet in S-M-L of XL, maar op de centimeter nauwkeurig. Zodat altijd de meest optimale zithouding wordt gewaarborgd. Dankzij de vele verstelmogelijkheden kan de Fitform 'bezitter' iedere dag goed zitten, fijn relaxen, heerlijk uitrusten en gemakkelijk opstaan.

Gezond zitten is belangrijk voor iedereen. Daarom is er voor elk interieur een Fitform-fauteuil. Dankzij een ruime keuze uit modellen, bekleding, kleuren en accessoires kunnen we vrijwel elke wens invullen. 

 

Het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen


Wellco beschikt sinds 2015 over het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen. Dit keurmerk wordt toegekend aan organisaties die voldoen aan de criteria van de Stichting Kwaliteitsbevordering voor de Hulpmiddelenbranche. Onafhankelijke certificeringsinstituten doen jaarlijks een audit bij bedrijven die zich hiervoor aanmelden. Het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen staat voor de 7 Zekerheden voor de koper.

Lees meer over het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen en de 7 Zekerheden op www.nationaalkeurmerkhulpmiddelen.nl.

 

Adres en route

Wellco / Fitform is gevestigd op Industrieterrein 't Zand

Randweg 17
5683 CL BEST
Telefoon: 088 - 33 88 100
e-mail: info@wellco.nl

 

Google maps

Routebeschrijving vanuit Utrecht:
Op knooppunt Everdingen de A2 richting 's-Hertogenbosch en Eindhoven. Neem afslag Best (afslag 28) richting Best. Ga na 0.6 km rechtsaf op de Eindhovenseweg Zuid richting Best. Ga na 0.7 km rechtsaf de Kanaaldijk op. Ga na 1.5 km rechtsaf de Randweg op. Na 250 m bent u gearriveerd.


Routebeschrijving vanuit Maastricht:
U neemt de A2 richting Eindhoven. Op knooppunt De Hogt de A2, E25 richting 's-Hertogenbosch. Volg na 9.5 km op het knooppunt Batadorp de A58, E312 richting Tilburg. Neem na 1.8 km afslag Best (afslag 7) richting Batadorp. Ga na 225 m rechtsaf op de ringweg richting Batadorp. Ga na 175 m linksaf de Erica op. Ga na 350 m rechtsaf de Bataweg op. Volg de weg na 120 m naar links de Bataweg op. Ga na 0.5 km linksaf de Batabrug op. Ga na 70 m rechtsaf de Kanaaldijk op. Ga na 450 m linksaf de Sportlaan op. Ga na 450 m rechtsaf de Randweg op. Na 250 m bent u gearriveerd.   


Routebeschrijving vanuit Breda:
U neemt de A58, E312 richting Tilburg en Eindhoven. Neem na 40 km afslag Best. Ga na 400 m linksaf de Erica op. Ga na 0.9 km rechtsaf de Bataweg op. Volg de weg na 120 m naar links de Bataweg op. Ga na 0.5 km linksaf de Batabrug op. Ga na 70 m rechtsaf de Kanaaldijk op. Ga na 450 m linksaf de Sportlaan op. Ga na 450 m rechtsaf de Randweg op. Na 250 m bent u gearriveerd.   

Werken bij Wellco 

Fitform-fauteuils worden ontwikkeld en gemaakt bij Wellco. We zijn gespecialiseerd in kwalitatief hoogstaande zitoplossingen op maat. Ons uitgangspunt is dat er voor elke klantvraag een oplossing is, inclusief optimale service en garantie. Dat we daar goed in slagen, blijkt wel uit de hoge klanttevredenheid.

Met zo'n 50 collega's werken we vanuit Best aan onze leidende positie in de markt van (zorg)specialisten, meubel- en zorgwinkels en consumenten. Onze bedrijfscultuur is open en informeel. Wat wij erg belangrijk vinden is onderling vertrouwen, denken in vooruitgang en passie voor de klant. Medewerkers krijgen de ruimte om zich persoonlijk te ontwikkelen.

Bekijk de video onderaan de pagina voor een eerste kennismaking met ons bedrijf!


Vacatures

Op dit moment hebben wij geen vacatures. 

ZZP'ers

Wij zijn altijd geïnteresseerd in ZZP'ers die meubels maken. 

Video werken bij Wellco

Benieuwd hoe het is om bij Wellco te werken? 

Klik op de foto en ontdek wat ons dagelijks inspireert!

Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie