Nieuwsberichten

Hele maand oktober: Fitform Najaarsactie

Tot maximaal 600 euro korting!

 

Van 1 t/m 31 oktober 2023 kan iedereen profiteren van kortingen tot maximaal 600 euro per Fitform-fauteuil. De actie is geldig op de collecties Wellness en Gemak. 

Op de speciale actiepagina staat onder andere welke Fitform-zitspecialisten meedoen aan de Najaarsactie. 

Klik hier om op de actiepagina te komen.

 

Verpleeghuis Nazareth krijgt Fitform ZEN Zorgstoel cadeau 

Een feestelijk moment in verpleeghuis Nazareth in Best, onderdeel van zorgorganisatie Archipel. Op 24 oktober hebben we daar een cadeau overhandigd: de nieuwe Fitform ZEN Zorgstoel, speciaal bedoeld voor mensen met dementie. Wellco, producent van Fitform-fauteuils, bestaat dit jaar 30 jaar in Best en wilde daarom een ‘dorpsgenoot’ verrassen met een geschenk. 

Schommelfunctie
Wellco-directeur Colette van der Linden (links) overhandigde de zorgstoel aan Archipel-bestuurder Marlène Chatrou. Ze legde uit wat de ZEN Zorgstoel voor bewoners met dementie kan betekenen. De speciale schommelfunctie zorgt ervoor dat iemand met onrustgevoelens sneller tot rust komt. Wellco heeft de ZEN Zorgstoel in Best ontwikkeld en succesvol getest bij een aantal zorginstellingen.

Huiskamers
De stoel krijgt een plekje in de huiskamers van Nazareth. Omdat Archipel veel aandacht besteedt aan een harmonieuze inrichting van elke huiskamer, konden medewerkers zelf bepalen in welke kleur de stoel gemaakt werd. Het werd een warme taupe tint. 

Maak kennis met meubelmakers

Een écht goede stoel maken is vakwerk. Daarom is meubelmaken zo'n mooi en creatief beroep. Je werkt met je handen en ziet direct resultaat. Bij Wellco, waar we Fitform-fauteuils maken, doen we niet anders. Heb je belangstelling? Op 30 september, 1 oktober en 6 oktober kun je kennismaken met Wellco-medewerkers die je graag over hun bijzondere vak vertellen. 

Op vrijdag 30 september en zondag 1 oktober staan wij op de Onderwijsbeurs Zuid in congrescentrum Koningshof in Veldhoven. Je kunt ons bezoeken bij stand 123 (Meubelmakerworden.nl). Daar vertellen we je, samen met Summa College en brancheorganisatie ECM, alles over meubelmaker worden. Meer info: https://lnkd.in/esFEh3B4

Op donderdag 6 oktober kun je ons vinden in het Carrière Café in Lab-1 op de Keizersgracht in Eindhoven. Dit wordt georganiseerd door Summa & Bedrijf. Bezoekers kunnen hier een skills-analyse, cv-scan en professionele foto voor hun socials laten maken. Ontmoeting staat centraal in het Carrière Café. Kortom: het wordt heel gezellig! Meer informatie: https://summaenbedrijf.nl

ZEN Zorgstoel helpt bij onrust door dementie of andere aandoening

Mensen met mentale of neurologische aandoeningen, bijvoorbeeld dementie, voelen vaak onrust. Dat is vooral niet prettig voor de persoon zelf, maar het heeft ook vervelende gevolgen voor mantelzorgers. Het kost vaak veel energie om iemand weer tot rust te laten komen.

Onderzoek heeft aangetoond dat schommelen een positief effect heeft op onrustig gedrag. In de nieuwe ZEN Zorgstoel van Fitform is een ontspannende en rustgevende schommelbeweging verwerkt. De stoel is speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie of een andere neurologische aandoening, die onrust en ander ongemak ervaren. Ook bij Parkinson, multiple sclerose en spierziekten kan het schommelen bijdragen aan meer welzijn. 

Op deze pagina leest u er veel meer over. Voor zorgverleners hebben we extra informatie beschikbaar.

Fitform-zorgfauteuil in T-Huiz in Den Bosch

In Den Bosch wordt hard gewerkt aan de inrichting van het nieuwe T-Huiz. In deze woning komen allemaal hulpmiddelen die te maken hebben met zorgtechnologie. De woning is een initiatief van Sandra Das, verpleegkundig docent/instructeur aan het Koning Willem I College. Haar idee is omarmd en wordt ondersteund door onder meer Brabant Zorg en Brabant Wonen. Fitform heeft onlangs een zorgfauteuil aan T-Huiz geschonken.

De bedoeling is dat T-Huiz in september officieel geopend wordt. Iedereen kan op bezoek komen: burgers, zorgverleners en studenten.

"Ons doel is om mensen kennis laten maken met zorgthechnologie voor thuis, waardoor ze langer gezond thuis kunnen blijven wonen. Vooral ouderen denken vaak dat ze met bepaalde dingen niet meer kunnen omgaan. Wij willen laten zien dat het vaak eenvoudiger is dan gedacht", licht Sandra Das toe. Ze is blij met de Fitform zorgfauteuil. "Deze stoel is breed inzetbaar, zowel voor ouderen als voor jonge mensen met een specifieke aandoening. Het wegklapbare zijpand is bijvoorbeeld heel praktisch voor iemand met een spieraandoening, al dan niet rolstoelgebonden."

Volg hier de ontwikkelingen van T-Huiz!

Fitform-fauteuil geschonken aan hospice Geldrop

In hospice Het Baken in Geldrop worden mensen in de terminale fase van hun leven met veel aandacht verzorgd. Professionals en vrijwilligers doen er alles aan om het verblijf zo aangenaam en comfortabel mogelijk te maken. Met plezier hebben wij een Fitform-fauteuil geschonken aan dit mooie hospice. 
Annie Timmers werkt met veel toewijding als palliatief verpleegkundige in Het Baken. Bij de overhandiging van de Fitform-fauteuil geeft ze een rondleiding en vertelt ze over het belang van een comfortabele fauteuil. “Op onze gastenkamers staan twee gewone zitstoelen. Wie een meer comfortabele stoel wil, moet die vanuit huis meenemen. Niet iedereen kan daarvoor zorgen. Omdat we mensen toch iets willen bieden, hebben we vanuit verschillende kanten enkele stoelen bij elkaar verzameld, maar het zijn er niet genoeg en ze voldoen niet optimaal.” 

Kleine dingen helpen

Wie in Het Baken als gast verblijft, heeft een levensverwachting van drie maanden of minder. “Ons motto is: het leven uit elke dag halen”, vertelt Annie. “Wat maakt van een dag een goede dag? Dat zijn vaak kleine dingen. Daarom proberen wij heel veel kleine dingen voor elkaar te krijgen.” 
Een voorbeeld hiervan is zo lang mogelijk uit bed kunnen en lekker zitten in een comfortabele ‘luie stoel’. “Mensen vinden dat heel fijn. De hospicekamer is een kleine wereld, dus elke verbreding van de leefruimte is prettig. Daarnaast zien sommige gasten het bed als de plek “waar je doodgaat”. In een stoel zitten, geeft een heel ander gevoel.” 

Veel beweegmogelijkheden

De Fitform-fauteuil krijgt een plek in een van de gastenkamers, maar wordt vooraf in de gezellige algemene huiskamer gedemonstreerd. Als Fitform-adviseur Dennis van Dijk de diverse beweegmogelijkheden (kantelen in relaxstand en ruststand) en de sta-op functie laat zien, reageren Annie Timmers en vrijwilligster Rita Taphoorn enthousiast: “Geweldig, wat is er veel mogelijk. Hier zijn we echt heel blij mee.” 

De fauteuil, in twee blauwtinten en met hout afgewerkte armleuningen, heeft ook een opblaasbare lendensteun. Die is bedoeld als extra steuntje in de rug. Daarnaast beschikt de Fitform-fauteuil over het zogenaamde RCPM-systeem voor bewegend zitten. De zitting van de stoel maakt hele kleine draaibewegingen. Wie in de stoel zit, merkt daar nauwelijks iets van, maar profiteert wel van de positieve effecten. RCPM vermindert namelijk rugklachten en gezwollen voeten en onderbenen. 

P1040273.JPG

Mooi dakterras

Het Baken is gevestigd op het terrein van Woonzorgcentrum Berkenheuvel in Geldrop. De gedeelde huiskamer van het hospice bevindt zich op de benedenverdieping en grenst aan een parkachtige tuin. De zes gastenkamers, met eigen badkamer, liggen op de bovenverdieping. Trots laat Annie het sfeervolle dakterras zien met zitjes en fleurige bloembakken. Warmtelampen (“ook een schenking”) zorgen ervoor dat gasten het niet koud krijgen.

In het hospice zijn permanent verpleegkundigen aanwezig die geschoold zijn in palliatieve zorg. Dagelijks zijn er veel vrijwilligers actief. “Die zijn goud waard”, benadrukt Annie. Daarnaast is er op afroep ondersteuning door medewerkers van Berkenheuvel. “Ergotherapeuten, fysiotherapeuten, ze vliegen voor het hospice. Als bijvoorbeeld deze nieuwe fauteuil wat aangepast moet worden voor een gast, dan doet een ergotherapeut dat voor ons.” 

Dankbaar werk

De meeste gasten komen uit Geldrop, Nuenen, Mierlo, Asten en Someren. Maar iedereen is welkom, uit elke gemeente, geeft Annie aan. “We krijgen veel goede evaluaties, daar zijn we blij mee.” Ze laat het gastenboek zien waarin familieleden de medewerkers en vrijwilligers van Het Baken bedanken voor de goede zorg. Werken in het hospice is dankbaar werk, heeft Annie ervaren. “Als ze hier komen, voelen mensen direct rust en veiligheid. Ik heb op veel plekken in de zorg gewerkt. Hier kan ik echt zorg geven zoals zorg bedoeld is.

Ook Severinus ontvangt zorgfauteuil van Fitform

In dagactiviteitencentrum De Brink, van Severinus in Veldhoven, is er voor cliënten van alles te doen. Van koken en muziek maken/beleven tot sensorische ervaringen. Voor de bezoekers is het belangrijk om na een inspannende activiteit goed te kunnen ontspannen. Annemieke Witteveen (foto), regiebegeleider dagbesteding, is daarom blij met de Fitform zorgfauteuil die Severinus onlangs ontving. "Met rustgevende muziek en eventueel een ontspannende geur erbij is het in zo’n comfortabele stoel heerlijk uitrusten. Dat wij dit zomaar als cadeau krijgen, is geweldig.” 

Ergotherapeut Ineke Driesen bracht het balletje aan het rollen. Ze reageerde op de oproep om een zorgorganisatie voor te dragen voor een 'schenkstoel'. Dit in het kader van het 40-jarig bestaan van Fitform fauteuils. Ineke heeft zelf goede ervaringen met Fitform. “Wat ik heel positief vind, is de kantelfunctie waarbij de zitting en de rug tegelijk kantelen. Hierdoor blijft de zithoek hetzelfde. Het voordeel daarvan is dat iemand niet onderuit zakt en dat er minder druk op de stuit ontstaat. Het is een van de manieren om decubitus te voorkomen.”

Benieuwd naar de verhalen van Annemieke en Ineke? Lees dan hier verder.

Cadeau voor woonvoorziening De Meerenburgh 

Onlangs toog Fitform-medewerker Dennis van Dijk naar woonvoorziening De Meerenburgh in Leur voor de schenking van  van een zorgfauteuil. Hier verblijven zorgbehoeftige ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Directeur Fleur Sneep en verzorgende Monique Maillé namen de fateuil verheugd in ontvangst.

Ergotherapeut/docent Saskia Daam vindt het zo’n bijzondere plek dat ze De Meerenburgh nomineerde voor een Fitform ‘schenkstoel’, in het kader van het 40-jarig bestaan van Fitform. “Er wordt met hart en ziel een fijn thuis geboden aan bewoners met verschillende aandoeningen. Door de toenemende zorgzwaarte van de mensen is er steeds meer vraag naar een goede stoel die voor meerdere bewoners ingezet kan worden. Deze stoel is dus meer dan welkom en zou bijdragen aan zitgenot en voor de zorgverleners aan het kunnen blijven leveren van hun goede zorg”, schreef Saskia ons.

Als ergotherapeut heeft ze goede ervaringen met Fitform. “Ik heb er altijd veel mee gewerkt en vind vooral de in hoogte verstelbare lumbaalsteun een echte pre ten opzichte van andere stoelen. Ook als er een bijzondere ondersteuning nodig is, bijvoorbeeld een speciale zitting of rugleuning, adviseerde ik deze stoelen.” 

Lees hier meer over de ervaringen van Saskia Daam en over de overhandiging!

Introductie innovatieve Smart bediening

Vanaf 2021 kan elke Fitform-fauteuil voorzien worden van 'Smart bediening'. Deze nieuwe toepassing zorgt voor een combinatie van persoonlijk zitcomfort, extra gebruiksgemak en optimale veiligheid. Bij uitstek geschikt voor mensen die behoefte hebben aan voorgeprogrammeerde stoelbewegingen en een eenvoudige handbediening. 

Dit biedt Smart:

 • Vier verschillende ‘op maat’ ingestelde bewegingsmogelijkheden, afgestemd op wat de gebruiker wenst en nodig heeft.
 • De bewegingsmogelijkheden zijn eenvoudig vooraf instelbaar en kunnen op elk moment gewijzigd worden. Dit maakt het mogelijk om optimaal en gemakkelijk in te spelen op veranderende behoeften.
 • Een eenvoudige, extra gebruiksvriendelijke handbediening.
 • De mogelijkheid om de stoel te vergrendelen, voor extra veiligheid.

Nieuwsgierig? Ga dan verder naar de uitgebreide informatie.

Fitform schenkt zorgfauteuil aan ‘ALS op de weg’

Opnieuw hebben we in het kader van het 40-jarig Fitform-jubileum een zorgfauteuil geschonken. Ditmaal aan de Stichting ALS op de weg, die zich inzet voor de ondersteuning van mensen met ALS. Op 8 december nam Richard Beets namens de stichting de fauteuil dankbaar in ontvangst.

Omdat veel ALS-patiënten na verloop van tijd hun mobiliteit verliezen, brengen ze veel tijd zittend door. Een Fitform 570 Vario zorgfauteuil kan dan enorm bijdragen aan de kwaliteit van leven. ALS op de weg beschikt over circa vijftien Fitform-stoelen die mensen met ALS in bruikleen kunnen krijgen. “Ze hoeven hiervoor alleen een borg te betalen”, vertelt Richard Beets. De stichting beschikt over een groot aantal hulpmiddelen die veelal in bruikleen hun weg vinden naar de ALS-patiënt. Een vrijwilliger verzorgt het afleveren en ophalen.

De Fitform-fauteuils zijn vaak allemaal uitgeleend. “Er is veel vraag naar, daarom zijn we ontzettend blij met deze nieuwe stoel. Hij is al voor iemand gereserveerd en we gaan hem zo snel mogelijk uitleveren.”

Lees hier wat Richard vertelt over de betekenis van zitondersteuning voor ALS-patiënten.

Fitform-zorgfauteuil voor hospice in Naarden

Het C’est la Vie-Huis in Naarden kreeg op dinsdag 17 november een mooie zorgfauteuil cadeau. In het jubileumjaar van Fitform was dit de derde ‘schenkstoel’ die we met plezier hebben overhandigd. Het hospice werd voorgedragen door Josien Boomgaard, die met haar ergotherapeutische achtergrond van grote waarde is voor de vrijwilligers en gasten van het hospice. Coördinator Marina Bol van het C’est la Vie-Huis nam de nieuwe fauteuil in ontvangst.

Het hospice ontvangt sinds maart 2017 gasten. Vanaf het begin is Josien Boomgaard (70), woonachtig in Naarden, als vrijwilliger betrokken. “Eerst voor de inrichting en noodzakelijke hulpmiddelen en daarna als ergotherapeut. Ik train alle vrijwilligers om zo veilig mogelijk te kunnen functioneren.” Het C’est la Vie-Huis telt acht kamers waarin de gasten hun laatste maanden, weken, dagen of uren doorbrengen. Met liefdevolle aandacht van de vrijwilligers en een professional.

Lees meer over Josiens ervaringen als ergotherapeut: goede zitondersteuning is belangrijk!

Hoofdprijs voor Fitform-medewerkers

Onze technische toppers Toine Wilbers (rechts) en Ewout van Wijk hebben op 25 september een hoofdprijs in de wacht gesleept bij de jaarlijkse vakwedstrijd 'De Slimste Handen van Nederland 2020'. Ze werden eerste in de categorie 'Superteam; beste in samenwerken en elkaar versterken'. Rekha Seetaram (midden) nomineerde haar collega's. 

Toine en Ewout zijn continu bezig met het optimaliseren van de unieke functies van de Fitform-fauteuils: bewegingsmogelijkheden, maatvoering, ergonomie en specifieke zitoplossingen. Ze werken ideeën van anderen tot in detail uit, maar komen vaak ook zelf met vernieuwende, creatieve voorstellen. Altijd met de klant als vertrekpunt: hoe kun je mensen voor wie dit echt belangrijk is, nóg beter laten zitten!

Wij zijn trots op onze mensen en wensen ze van harte proficiat met deze mooie prijs.

Humanitas krijgt Fitform-zorgfauteuil cadeau

Humanitas in Deventer werd op dinsdag 15 september aangenaam verrast met een mooi cadeau. Vanwege het jubileum van Fitform ontving het woonzorgcentrum een mooie zorgfauteuil. Initiatiefnemer hiervoor was ergotherapeut Henriëtte Hutten uit Deventer. “Voor bewoners is dit een heerlijke stoel om in uit te rusten. Doordat ze goed ondersteund zitten, kunnen lichamelijke klachten worden voorkomen", is haar ervaring.

Wie jarig is trakteert

Dit jaar vieren we het 40-jarig bestaan van het fauteuilmerk Fitform. Wie jarig is trakteert. Daarom schenken we een aantal fauteuils aan zorgorganisaties. Ergotherapeuten konden hiervoor kandidaten nomineren. Henriëtte Hutten van Ergo Centraal uit Deventer schoof Humanitas naar voren. Als zelfstandig ergotherapeut wordt ze regelmatig ingeschakeld om te adviseren bij bewoners van dit woonzorgcentrum en de verpleegafdeling. Lees meer

Onderzoek: gebruikers Fitform-fauteuil zeer tevreden

Onlangs hebben wij een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd onder gebruikers van een Fitform-fauteuil. In totaal 213 Fitform-klanten vulden een online vragenlijst in. Hieruit komt onder meer naar voren:

 • 30% van de gebruikers zit tussen de 3 en 6 uur per dag in de stoel, 40% meer dan 6 uur per dag.
 • De sta-opfunctie wordt door 65% van de ondervraagden gebruikt, variërend van 'elke dag' tot 'als ik een slechte dag heb'.  
 • Ruim 90% van de ondervraagden is tevreden of zeer tevreden over het comfort, over de verstelmogelijkheden en over het gebruiksgemak van de fauteuil. Van deze groep is de helft zeer tevreden. Minder dan 4% is niet tevreden over één van deze aspecten.
 • Ruim 85% is tevreden of zeer tevreden over de kwaliteit van de fauteuil en over de mate waarin deze in het interieur past. Van deze groep is de helft zeer tevreden hierover. Minder dan 5% is hier niet tevreden over. 
 • Het rapportcijfer voor de mate van tevredenheid over de Fitform-fauteuil komt gemiddeld uit op 8,23. 

 

Tevredenheid over service bij storing
Van de respondenten die een servicebezoek hebben gehad van een monteur, is meer dan 85% tevreden of zeer tevreden. Het gaat dan over de klantvriendelijkheid van afdeling en monteur, de snelheid van uitvoeren en de professionaliteit van de monteur. Minder dan 5% is daar niet tevreden over.

Tevredenheid over de zitspecialist
Fitform-gebruikers zijn over het algemeen goed tevreden over de contacten en deskundigheid van de zitspecialist waar de stoel is aangeschaft. 

Fitform-fauteuil aanbevelen
Ruim 50% van de respondenten geeft aan één of meerdere keren een Fitform-fauteuil te hebben aanbevolen aan iemand anders.

Aan de slag met ervaringen en tips 
We zijn erg blij met de resultaten. Tegelijkertijd kan het natuurlijk altijd beter. Gebruikers konden via open vragen hun ervaringen, aanbevelingen en tips doorgeven. Die pakken we op, zodat we onze zitoplossingen en service nog beter kunnen laten aansluiten op de wensen en behoeften van mensen met zitproblemen. 

Fitform schenkt zorgfauteuil aan SRN Tilburg

In het jubileumjaar 40 jaar Fitform schenken wij op verschillende momenten een zorgfauteuil. Ergotherapeuten konden hiervoor een zorginstelling nomineren. De eerste ‘schenkstoel’ staat sinds kort bij SRN Tilburg. Daar spraken we ergotherapeut Marloes van de Pol. Zij nomineerde deze organisatie voor revalidatiezorg vooral vanwege de bijzondere doelgroep. 

Marloes ziet veel jonge mensen met langdurige klachten na een hersenschudding, zoals hoofdpijn, nekpijn, vermoeidheid en duizeligheid. Het is een groep die niet snel aan een Fitform-fauteuil denkt. “Zij houden zich vaak groot en denken: zo’n stoel is niets voor mij. Als ze hun hoofd willen laten rusten, zakken ze onderuit op de bank of een gewone stoel. Geen goede houding natuurlijk en het werkt niet." 

Voor een goede zitondersteuning bij dit soort problemen zijn vooral de kantelpositie en diverse verstelmogelijkheden van een stoel van belang, vertelt Marloes. "Mensen moeten het effect ervaren.” Met de geschonken fauteuil is dat mogelijk en ze heeft al veel positieve reacties ontvangen. "Eén cliënt riep uit dat-ie de stoel meteen wel wilde meenemen.”

Lees hier het volledige interview met Marloes.

  

Nieuwe ervaringsverhalen van ergotherapeuten

Regelmatig vertellen zorgprofessionals ons over hun ervaringen met Fitform-zorgstoelen. Voor wie is zo'n stoel een uitkomst? Bij welke zitproblemen adviseren zij een zorgstoel? Wat kan een maatwerkfauteuil van Fitform voor mensen betekenen?

Onlangs spraken we met drie ergotherapeuten: Trea Post, Ineke Driesen en Edith Ruiten. Achter elke naam zit een boeiend praktijkverhaal. Je leest ze hier. Voor ons sluit dit helemaal aan bij ons motto: Uw welzijn is onze passie!

Het is fijn om van professionals te horen dat onze fauteuils daadwerkelijk bijdragen aan meer welzijn. Daar doen we het voor.

 

Mogelijkheden privé-afspraak bij uw Fitform-zitspecialist

Extra dienstverlening in verband met coronacrisis

Vanwege de coronacrisis breiden veel Fitform-zitspecialisten hun dienstverlening uit. Heeft u belangstelling voor een Fitform-fauteuil, dan kunt u vaak een privé-afspraak maken in de winkel of bij u thuis. Hierbij worden passende voorzorgsmaatregelen in acht genomen. Informeer bij uw zitspecialist naar de mogelijkheden om op een veilige manier uitleg en advies te ontvangen. 

Heeft u vragen? Bekijk onze speciale pagina over Fitform en de coronacrisis.

 

Fitform-fauteuils: 40 jaar gezond zitten!

Fitform kent een lange geschiedenis. De merknaam ontstond in 1980 in Best, waar ons bedrijf nog steeds is gevestigd. De Fitform-fauteuil heeft zich ontwikkeld van een vaste, houten stoel tot een moderne, verstelbare en comfortabele fauteuil op maat, met veel opties en accessoires. Benieuwd naar het verhaal van 40 jaar Fitform-fauteuils? Dit is ons verhaal in woord en beeld! 

We vieren ons jubileumjaar 2020 met verschillende activiteiten en interessante acties. Houd hiervoor onze website en social media in de gaten.

Wil je weten wat gezond zitten inhoudt? Op onze pagina Over zitten staat het allemaal uitgelegd.

 

Cursus voor ergotherapeuten     

In samenwerking met een ervaren ergotherapeut bieden wij de cursus 'Zitoplossingen en aan functiebeperking aangepaste stoel' aan. Deze nascholing is speciaal bedoeld voor ergotherapeuten. 

De eendaagse cursus wordt is geaccrediteerd met 5 punten van Stichting ADAP. Aan de nascholing zijn geen kosten verbonden. Tijd: van 10.00 tot 16.00 uur, inclusief lunch. Lees verder voor cursusdata- en locaties.

Meld je aan via info@wellco.nl of neem voor meer informatie telefonisch contact op met onze accountmanagers Dennis van Dijk of Jan Wouter Tijsma via 088 – 3388100.

Geaccrediteerde cursus voor ergotherapeuten over zitoplossingen en aan functiebeperking aangepaste stoelen 


* 5 accreditatiepunten Stichting ADAP


Tijdens de nascholing ontvang je informatie over (het signaleren van) zitproblemen en over zitoplossingen voor cliënten die specifieke ondersteuning nodig hebben. Er wordt nader ingezoomd op aan functiebeperking aangepaste stoelen. Hierbij komt ook wet- en regelgeving aan bod, evenals het vergoedingentraject bij zorgverzekeraars. Kijk voor reacties van eerdere deelnemers op de speciale pagina voor ergotherapeuten.

Data en locaties

Cursusdata 2020

 • Maandag 21 september, locatie Driebergen
 • Maandag 9 november, locatie Driebergen

De cursusdag begint om 10.00 uur (inloop vanaf 09.30 uur) en we ronden om ongeveer 16.00 uur af. Uiteraard is de lunch inbegrepen. Op de cursuslocatie kunnen de benodigde corona-maatregelen in acht worden genomen.

Door wie
Deze cursus wordt kosteloos aangeboden door Wellco, producent van zorgstoelen. De cursus wordt gegeven door ergotherapeut Carla Duiveman, met ondersteuning van een adviseur/accountmanager van Wellco. Carla is werkzaam als eerstelijns ergotherapeut en praktijkhouder van Ergotherapie Troost. 

Inhoud cursus
Tijdens de nascholing komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • Definitie van een goede zithouding.
 • Herkennen van zitproblemen (waaronder decubitus) en de mogelijk oorzaken hiervan. 
 • Welke zitoplossingen zijn er voor welke zitproblemen.
 • Het zelf instellen van maatmogelijkheden van een aan functiebeperking aangepaste stoel (incl. eventuele AD-materialen). 
 • Wet- en regelgeving omtrent de vergoeding van een aan functiebeperking aangepaste stoel.
 • De aanvraagprocedures bij de zorgverzekeraars. 
 • Het bespreken van (door de deelnemers ingebrachte) casussen. 
 • Het omgaan met de verwachtingen van cliënten. 

Geen kosten
Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden. Annuleren kan tot 14 dagen voor de cursusdag. Als je je later afmeldt, zijn wij genoodzaakt om € 50,00 in rekening te brengen vanwege reeds door ons gemaakte organisatiekosten. 

Aanmelden
Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar info@wellco.nl

Vermeld hierbij s.v.p.:

 •   Naam
 •   Datum waarop je de cursus wilt volgen
 •   Naam van de zorgorganisatie waar je werkt
 •   Nummer kwaliteitsregister Paramedici

Wij sturen je tijdig aanvullende informatie.
 
 
 

 

Tevreden klant mevrouw Ysebaert (91) geeft Fitform graag een compliment

De 91-jarige mevrouw Ysebaert heeft sinds kort een Fitform-fauteuil. Zij is daar zo blij en tevreden mee dat ze er spontaan andere mensen over vertelt. En daarom deelt ze ook met plezier haar ervaring op onze website. 

“Ik woon in een mooi appartementencomplex in Oss. Daar ontvang ik zorg aan huis. Omdat ik lymfoedeem heb en niet meer goed kan lopen, zit ik heel veel. Voor mijn lichamelijk welzijn is het belangrijk dat mijn benen dan horizontaal op een uitklapbare steun kunnen liggen. 

Sinds kort heb ik een fauteuil van Fitform. Ik had daarvoor ook een fijne stoel, maar die ging stuk en was niet meer te repareren. Mijn Fitform-stoel zit nóg beter dan mijn oude stoel. Vooral de ondersteuning van mijn rug is prettiger. Vroeger had ik een extra los kussentje nodig, nu niet meer. Ook anders is dat deze stoel een sta-op stand heeft, dat had mijn oude niet. 

Als ik ergens op bezoek ben en daar in een ‘gewone’ stoel moet zitten, merk ik meteen het verschil. Ik kom dan bijvoorbeeld na het opstaan veel moeilijker op gang. Als mijn benen horizontaal hebben gelegen, houden ze veel minder vocht vast. Dat heeft een positieve invloed op het lopen.

Echt, ik ben zo blij met mijn Fitform-stoel, hij zit fantástisch! Aan medebewoners en bezoek laat ik dat graag zien. Er hebben al heel wat mensen mijn nieuwe stoel bewonderd!”

* Het model op de foto zit in eenzelfde fauteuil als mevrouw Ysebaert thuis heeft staan.

 

 

Pluim voor Fitform-praktijkopleiders

Onze praktijkopleiders Marcel, Shabir en Mitchell ontvingen eind mei een pluim van de Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, in samenwerking met het Summa College. Deze Eindhovense onderwijsinstelling werkt met 250 leerbedrijven, waarvan er 10 een pluim kregen met de tekst 'Hier werkt een praktijkopleider met passie!' 

Bij de selectie is onder andere gekeken naar de feedback van de jongeren die bij ons aan de praktijk proeven.

We zijn blij met het compliment en blijven ons inzetten!

Meer informatie over de pluimen van Beroepsonderwijs Bedrijfsleven vind je hier.

Heb je een opleiding en/of ervaring als meubelmaker? 

Of wil je graag meubelmaker worden?

 

Klik dan rechts op de informatiefilm over Wellco, bezoek onze vacaturepagina en laat weten dat je belangstelling hebt!

Op de vacaturepagina vind je nóg een interessant filmpje over werken in onze organisatie!

 

Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie