Nieuwsberichten

Fitform-zorgfauteuil voor hospice in Naarden

Het C’est la Vie-Huis in Naarden kreeg op dinsdag 17 november een mooie zorgfauteuil cadeau. In het jubileumjaar van Fitform was dit de derde ‘schenkstoel’ die we met plezier hebben overhandigd. Het hospice werd voorgedragen door Josien Boomgaard, die met haar ergotherapeutische achtergrond van grote waarde is voor de vrijwilligers en gasten van het hospice. Coördinator Marina Bol van het C’est la Vie-Huis nam de nieuwe fauteuil in ontvangst.

Het hospice ontvangt sinds maart 2017 gasten. Vanaf het begin is Josien Boomgaard (70), woonachtig in Naarden, als vrijwilliger betrokken. “Eerst voor de inrichting en noodzakelijke hulpmiddelen en daarna als ergotherapeut. Ik train alle vrijwilligers om zo veilig mogelijk te kunnen functioneren.” Het C’est la Vie-Huis telt acht kamers waarin de gasten hun laatste maanden, weken, dagen of uren doorbrengen. Met liefdevolle aandacht van de vrijwilligers en een professional.

Lees meer over Josiens ervaringen als ergotherapeut: goede zitondersteuning is belangrijk!

Hoofdprijs voor Fitform-medewerkers

Onze technische toppers Toine Wilbers (rechts) en Ewout van Wijk hebben op 25 september een hoofdprijs in de wacht gesleept bij de jaarlijkse vakwedstrijd 'De Slimste Handen van Nederland 2020'. Ze werden eerste in de categorie 'Superteam; beste in samenwerken en elkaar versterken'. Rekha Seetaram (midden) nomineerde haar collega's. 

Toine en Ewout zijn continu bezig met het optimaliseren van de unieke functies van de Fitform-fauteuils: bewegingsmogelijkheden, maatvoering, ergonomie en specifieke zitoplossingen. Ze werken ideeën van anderen tot in detail uit, maar komen vaak ook zelf met vernieuwende, creatieve voorstellen. Altijd met de klant als vertrekpunt: hoe kun je mensen voor wie dit echt belangrijk is, nóg beter laten zitten!

Wij zijn trots op onze mensen en wensen ze van harte proficiat met deze mooie prijs.

Humanitas krijgt Fitform-zorgfauteuil cadeau

Humanitas in Deventer werd op dinsdag 15 september aangenaam verrast met een mooi cadeau. Vanwege het jubileum van Fitform ontving het woonzorgcentrum een mooie zorgfauteuil. Initiatiefnemer hiervoor was ergotherapeut Henriëtte Hutten uit Deventer. “Voor bewoners is dit een heerlijke stoel om in uit te rusten. Doordat ze goed ondersteund zitten, kunnen lichamelijke klachten worden voorkomen", is haar ervaring.

Wie jarig is trakteert

Dit jaar vieren we het 40-jarig bestaan van het fauteuilmerk Fitform. Wie jarig is trakteert. Daarom schenken we een aantal fauteuils aan zorgorganisaties. Ergotherapeuten konden hiervoor kandidaten nomineren. Henriëtte Hutten van Ergo Centraal uit Deventer schoof Humanitas naar voren. Als zelfstandig ergotherapeut wordt ze regelmatig ingeschakeld om te adviseren bij bewoners van dit woonzorgcentrum en de verpleegafdeling. Lees meer

Onderzoek: gebruikers Fitform-fauteuil zeer tevreden

Onlangs hebben wij een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd onder gebruikers van een Fitform-fauteuil. In totaal 213 Fitform-klanten vulden een online vragenlijst in. Hieruit komt onder meer naar voren:

 • 30% van de gebruikers zit tussen de 3 en 6 uur per dag in de stoel, 40% meer dan 6 uur per dag.
 • De sta-opfunctie wordt door 65% van de ondervraagden gebruikt, variërend van 'elke dag' tot 'als ik een slechte dag heb'.  
 • Ruim 90% van de ondervraagden is tevreden of zeer tevreden over het comfort, over de verstelmogelijkheden en over het gebruiksgemak van de fauteuil. Van deze groep is de helft zeer tevreden. Minder dan 4% is niet tevreden over één van deze aspecten.
 • Ruim 85% is tevreden of zeer tevreden over de kwaliteit van de fauteuil en over de mate waarin deze in het interieur past. Van deze groep is de helft zeer tevreden hierover. Minder dan 5% is hier niet tevreden over. 
 • Het rapportcijfer voor de mate van tevredenheid over de Fitform-fauteuil komt gemiddeld uit op 8,23. 

 

Tevredenheid over service bij storing
Van de respondenten die een servicebezoek hebben gehad van een monteur, is meer dan 85% tevreden of zeer tevreden. Het gaat dan over de klantvriendelijkheid van afdeling en monteur, de snelheid van uitvoeren en de professionaliteit van de monteur. Minder dan 5% is daar niet tevreden over.

Tevredenheid over de zitspecialist
Fitform-gebruikers zijn over het algemeen goed tevreden over de contacten en deskundigheid van de zitspecialist waar de stoel is aangeschaft. 

Fitform-fauteuil aanbevelen
Ruim 50% van de respondenten geeft aan één of meerdere keren een Fitform-fauteuil te hebben aanbevolen aan iemand anders.

Aan de slag met ervaringen en tips 
We zijn erg blij met de resultaten. Tegelijkertijd kan het natuurlijk altijd beter. Gebruikers konden via open vragen hun ervaringen, aanbevelingen en tips doorgeven. Die pakken we op, zodat we onze zitoplossingen en service nog beter kunnen laten aansluiten op de wensen en behoeften van mensen met zitproblemen. 

Fitform schenkt zorgfauteuil aan SRN Tilburg

In het jubileumjaar 40 jaar Fitform schenken wij op verschillende momenten een zorgfauteuil. Ergotherapeuten konden hiervoor een zorginstelling nomineren. De eerste ‘schenkstoel’ staat sinds kort bij SRN Tilburg. Daar spraken we ergotherapeut Marloes van de Pol. Zij nomineerde deze organisatie voor revalidatiezorg vooral vanwege de bijzondere doelgroep. 

Marloes ziet veel jonge mensen met langdurige klachten na een hersenschudding, zoals hoofdpijn, nekpijn, vermoeidheid en duizeligheid. Het is een groep die niet snel aan een Fitform-fauteuil denkt. “Zij houden zich vaak groot en denken: zo’n stoel is niets voor mij. Als ze hun hoofd willen laten rusten, zakken ze onderuit op de bank of een gewone stoel. Geen goede houding natuurlijk en het werkt niet." 

Voor een goede zitondersteuning bij dit soort problemen zijn vooral de kantelpositie en diverse verstelmogelijkheden van een stoel van belang, vertelt Marloes. "Mensen moeten het effect ervaren.” Met de geschonken fauteuil is dat mogelijk en ze heeft al veel positieve reacties ontvangen. "Eén cliënt riep uit dat-ie de stoel meteen wel wilde meenemen.”

Lees hier het volledige interview met Marloes.

  

Nieuwe ervaringsverhalen van ergotherapeuten

Regelmatig vertellen zorgprofessionals ons over hun ervaringen met Fitform-zorgstoelen. Voor wie is zo'n stoel een uitkomst? Bij welke zitproblemen adviseren zij een zorgstoel? Wat kan een maatwerkfauteuil van Fitform voor mensen betekenen?

Onlangs spraken we met drie ergotherapeuten: Trea Post, Ineke Driesen en Edith Ruiten. Achter elke naam zit een boeiend praktijkverhaal. Je leest ze hier. Voor ons sluit dit helemaal aan bij ons motto: Uw welzijn is onze passie!

Het is fijn om van professionals te horen dat onze fauteuils daadwerkelijk bijdragen aan meer welzijn. Daar doen we het voor.

 

Mogelijkheden privé-afspraak bij uw Fitform-zitspecialist

Extra dienstverlening in verband met coronacrisis

Vanwege de coronacrisis breiden veel Fitform-zitspecialisten hun dienstverlening uit. Heeft u belangstelling voor een Fitform-fauteuil, dan kunt u vaak een privé-afspraak maken in de winkel of bij u thuis. Hierbij worden passende voorzorgsmaatregelen in acht genomen. Informeer bij uw zitspecialist naar de mogelijkheden om op een veilige manier uitleg en advies te ontvangen. 

Heeft u vragen? Bekijk onze speciale pagina over Fitform en de coronacrisis.

 

Fitform-fauteuils: 40 jaar gezond zitten!

Fitform kent een lange geschiedenis. De merknaam ontstond in 1980 in Best, waar ons bedrijf nog steeds is gevestigd. De Fitform-fauteuil heeft zich ontwikkeld van een vaste, houten stoel tot een moderne, verstelbare en comfortabele fauteuil op maat, met veel opties en accessoires. Benieuwd naar het verhaal van 40 jaar Fitform-fauteuils? Dit is ons verhaal in woord en beeld! 

We vieren ons jubileumjaar 2020 met verschillende activiteiten en interessante acties. Houd hiervoor onze website en social media in de gaten.

Wil je weten wat gezond zitten inhoudt? Op onze pagina Over zitten staat het allemaal uitgelegd.

 

Cursus voor ergotherapeuten in 2020      

In samenwerking met een ervaren ergotherapeut bieden wij de cursus 'Zitoplossingen en aan functiebeperking aangepaste stoel' aan. Deze nascholing is speciaal bedoeld voor ergotherapeuten. 

De eendaagse cursus wordt is geaccrediteerd met 5 punten van Stichting ADAP. Aan de nascholing zijn geen kosten verbonden. Tijd: van 10.00 tot 16.00 uur, inclusief lunch. Lees verder voor cursusdata- en locaties.

Meld je aan via info@wellco.nl of neem voor meer informatie telefonisch contact op met onze accountmanagers Dennis van Dijk of Jan Wouter Tijsma via 088 – 3388100.

Geaccrediteerde cursus voor ergotherapeuten over zitoplossingen en aan functiebeperking aangepaste stoelen 


* 5 accreditatiepunten Stichting ADAP


Tijdens de nascholing ontvang je informatie over (het signaleren van) zitproblemen en over zitoplossingen voor cliënten die specifieke ondersteuning nodig hebben. Er wordt nader ingezoomd op aan functiebeperking aangepaste stoelen. Hierbij komt ook wet- en regelgeving aan bod, evenals het vergoedingentraject bij zorgverzekeraars. Kijk voor reacties van eerdere deelnemers op de speciale pagina voor ergotherapeuten.

Data en locaties

Cursusdata 2020

 • Maandag 21 september, locatie Driebergen
 • Maandag 9 november, locatie Driebergen

De cursusdag begint om 10.00 uur (inloop vanaf 09.30 uur) en we ronden om ongeveer 16.00 uur af. Uiteraard is de lunch inbegrepen. Op de cursuslocatie kunnen de benodigde corona-maatregelen in acht worden genomen.

Door wie
Deze cursus wordt kosteloos aangeboden door Wellco, producent van zorgstoelen. De cursus wordt gegeven door ergotherapeut Carla Duiveman, met ondersteuning van een adviseur/accountmanager van Wellco. Carla is werkzaam als eerstelijns ergotherapeut en praktijkhouder van Ergotherapie Troost. 

Inhoud cursus
Tijdens de nascholing komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • Definitie van een goede zithouding.
 • Herkennen van zitproblemen (waaronder decubitus) en de mogelijk oorzaken hiervan. 
 • Welke zitoplossingen zijn er voor welke zitproblemen.
 • Het zelf instellen van maatmogelijkheden van een aan functiebeperking aangepaste stoel (incl. eventuele AD-materialen). 
 • Wet- en regelgeving omtrent de vergoeding van een aan functiebeperking aangepaste stoel.
 • De aanvraagprocedures bij de zorgverzekeraars. 
 • Het bespreken van (door de deelnemers ingebrachte) casussen. 
 • Het omgaan met de verwachtingen van cliënten. 

Geen kosten
Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden. Annuleren kan tot 14 dagen voor de cursusdag. Als je je later afmeldt, zijn wij genoodzaakt om € 50,00 in rekening te brengen vanwege reeds door ons gemaakte organisatiekosten. 

Aanmelden
Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar info@wellco.nl

Vermeld hierbij s.v.p.:

 •   Naam
 •   Datum waarop je de cursus wilt volgen
 •   Naam van de zorgorganisatie waar je werkt
 •   Nummer kwaliteitsregister Paramedici

Wij sturen je tijdig aanvullende informatie.
 
 
 

 

Introductie Wellness-fauteuil 620 in Nederland

De Wellness-collectie in Nederland is uitgebreid met de elegante Fitform-fauteuil 620 (op de foto in warmgele bekleding). Deze moderne, strak vormgegeven en bijzonder comfortabele stoel staat sinds kort in de showroom van verschillende Fitform-zitspecialisten. 

De 360 graden draaibare Wellness Premium fauteuil geeft klasse aan elk interieur. De open armleuningen zorgen voor een moderne uitstraling en de biesnaden creëren robuuste accenten. Optioneel is het mogelijk om een fraaie smalle bedieningsstrip in een zijpand te integreren. De Fitform 620 is zeer geschikt voor lederen bekleding.

Meer informatie over deze bijzondere fauteuil, die uiteraard op uw persoonlijke maat wordt gemaakt, is hier te vinden.

Tevreden klant mevrouw Ysebaert (91) geeft Fitform graag een compliment

De 91-jarige mevrouw Ysebaert heeft sinds kort een Fitform-fauteuil. Zij is daar zo blij en tevreden mee dat ze er spontaan andere mensen over vertelt. En daarom deelt ze ook met plezier haar ervaring op onze website. 

“Ik woon in een mooi appartementencomplex in Oss. Daar ontvang ik zorg aan huis. Omdat ik lymfoedeem heb en niet meer goed kan lopen, zit ik heel veel. Voor mijn lichamelijk welzijn is het belangrijk dat mijn benen dan horizontaal op een uitklapbare steun kunnen liggen. 

Sinds kort heb ik een fauteuil van Fitform. Ik had daarvoor ook een fijne stoel, maar die ging stuk en was niet meer te repareren. Mijn Fitform-stoel zit nóg beter dan mijn oude stoel. Vooral de ondersteuning van mijn rug is prettiger. Vroeger had ik een extra los kussentje nodig, nu niet meer. Ook anders is dat deze stoel een sta-op stand heeft, dat had mijn oude niet. 

Als ik ergens op bezoek ben en daar in een ‘gewone’ stoel moet zitten, merk ik meteen het verschil. Ik kom dan bijvoorbeeld na het opstaan veel moeilijker op gang. Als mijn benen horizontaal hebben gelegen, houden ze veel minder vocht vast. Dat heeft een positieve invloed op het lopen.

Echt, ik ben zo blij met mijn Fitform-stoel, hij zit fantástisch! Aan medebewoners en bezoek laat ik dat graag zien. Er hebben al heel wat mensen mijn nieuwe stoel bewonderd!”

* Het model op de foto zit in eenzelfde fauteuil als mevrouw Ysebaert thuis heeft staan.

 

 

Pluim voor Fitform-praktijkopleiders

Onze praktijkopleiders Marcel, Shabir en Mitchell ontvingen eind mei een pluim van de Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, in samenwerking met het Summa College. Deze Eindhovense onderwijsinstelling werkt met 250 leerbedrijven, waarvan er 10 een pluim kregen met de tekst 'Hier werkt een praktijkopleider met passie!' 

Bij de selectie is onder andere gekeken naar de feedback van de jongeren die bij ons aan de praktijk proeven.

We zijn blij met het compliment en blijven ons inzetten!

Meer informatie over de pluimen van Beroepsonderwijs Bedrijfsleven vind je hier.

Heb je een opleiding en/of ervaring als meubelmaker? 

Of wil je graag meubelmaker worden?

 

Klik dan rechts op de informatiefilm over Wellco, bezoek onze vacaturepagina en laat weten dat je belangstelling hebt!

Op de vacaturepagina vind je nóg een interessant filmpje over werken in onze organisatie!

 

natúúrlijk........in een èchte Fitform-fauteuil!

Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie