Nieuwsberichten

Cursusdata najaar 2019 bekend!      

Voor ergotherapeuten: cursus zitoplossingen en aan functiebeperking aangepaste stoelen 

In 2019 zijn wij in samenwerking met een ervaren ergotherapeut met een nieuwe cursus gestart: zitoplossingen en aan functiebeperking aangepaste stoelen. Deze nascholing is speciaal bedoeld voor ergotherapeuten. 

De eendaagse cursus wordt elke maand gegeven en is geaccrediteerd met 5 punten van Stichting ADAP. Aan de nascholing zijn geen kosten verbonden.

Tijd: van 10.00 tot 16.00 uur, inclusief lunch. Lees verder voor cursusdata- en locaties.

Meld je aan via info@wellco.nl of neem voor meer informatie telefonisch contact op met accountmanager Dennis van Dijk via 088 – 3388100.
 

Geaccrediteerde cursus voor ergotherapeuten over zitoplossingen en aan functiebeperking aangepaste stoelen 


* 5 accreditatiepunten Stichting ADAP


In 2019 zijn wij gestart, in samenwerking met een ervaren ergotherapeut, gestart met een nieuwe cursus over zitoplossingen en aan functiebeperking aangepaste stoelen. Deze nascholing is speciaal bedoeld voor ergotherapeuten.
De eendaagse cursus is kosteloos en geaccrediteerd met 5 punten van de Stichting ADAP.

Tijdens de nascholing ontvang je informatie over (het signaleren van) zitproblemen en over zitoplossingen voor cliënten die specifieke ondersteuning nodig hebben. Er wordt nader ingezoomd op aan functiebeperking aangepaste stoelen. Hierbij komt ook wet- en regelgeving aan bod, evenals het vergoedingentraject bij zorgverzekeraars.

Data en locaties

Dinsdag 18 juni (locatie Driebergen) is volgeboekt.

De cursusdagen in het najaar van 2019 zijn:

 • Maandag 16 september, locatie Best
 • Dinsdag 15 oktober, locatie Driebergen
 • Maandag 18 november, locatie Best
 • Dinsdag 10 december, locatie Driebergen

De cursusdag begint om 10.00 uur (inloop vanaf 09.30 uur) en we ronden om ongeveer 16.00 uur af. Uiteraard is de lunch inbegrepen.

Door wie
Deze cursus wordt kosteloos aangeboden door Wellco, producent van zorgstoelen. De cursus wordt gegeven door ergotherapeut Carla Duiveman, met ondersteuning van een adviseur/accountmanager van Wellco. Carla is werkzaam als eerstelijns ergotherapeut en praktijkhouder van Ergotherapie Troost. 

Inhoud cursus
Tijdens de nascholing komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • Definitie van een goede zithouding.
 • Herkennen van zitproblemen (waaronder decubitus) en de mogelijk oorzaken hiervan. 
 • Welke zitoplossingen zijn er voor welke zitproblemen.
 • Het zelf instellen van maatmogelijkheden van een aan functiebeperking aangepaste stoel (incl. eventuele AD-materialen). 
 • Wet- en regelgeving omtrent de vergoeding van een aan functiebeperking aangepaste stoel.
 • De aanvraagprocedures bij de zorgverzekeraars. 
 • Het bespreken van (door de deelnemers ingebrachte) casussen. 
 • Het omgaan met de verwachtingen van cliënten. 

Geen kosten
Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden. Annuleren kan tot 14 dagen voor de cursusdag. Als je je later afmeldt, zijn wij genoodzaakt om € 50,00 in rekening te brengen vanwege reeds door ons gemaakte organisatiekosten. 

Aanmelden
Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar info@wellco.nl

Vermeld hierbij s.v.p.:

 •   Naam
 •   Datum waarop je de cursus wilt volgen
 •   Nummer kwaliteitsregister Paramedici

Wij sturen je tijdig aanvullende informatie.
 
 
 

 

Heb je een opleiding en/of ervaring als meubelmaker? 

Of wil je graag meubelmaker worden?

 

Bekijk dan dit filmpje voor meer informatie over Wellco, bezoek onze vacatures en maak je belangstelling kenbaar aan ons!

Bezoek ons tijdens Support 2018.

Tijdens Support 2018 van 30 mei tot en met 2 juni bent u van harte welkom om onze Fitform-fauteuils te testen. Bezoek onze stand (Hal 8 B088) of neem deel aan één van onze workshops. U bent van harte welkom! U kunt zich hier gratis registreren!

Over Support

Support 2018 is Nederlands belangrijkste event voor mensen met een bewegingsbeperking – waaronder mensen met een fysieke beperking en senioren – hun familieleden, begeleiders en mantelzorgers. 

Het event is er zeker ook voor professionals zoals ergotherapeuten, indicatiestellers, zorginkopers en wijkverpleegkundigen. Zij komen naar de Jaarbeurs in Utrecht om nieuwe informatie en inspiratie op te doen, (support)innovaties te omarmen en om actief mee te doen aan workshops en activiteiten. En dat vier dagen lang.

De uitgebreide focus geeft Support een onderscheidend karakter en een groot bereik. Nergens vind je zo’n veelzijdig aanbod in onder andere hulpmiddelen, mobiliteit & vervoer, sport & vrije tijd en wonen & domotica als op dit event.

 

 

Speciaal voor ergotherapeuten: workshop over aangepaste stoelen via de zorgverzekeraar


Op 6 maart 2018 organiseren wij weer een uitgebreide workshop voor ergotherapeuten in onze fabriek in Best over zitoplossingen en wet- en regelgeving rondom verstrekking van aangepaste stoelen. Er zijn nu nog enkele plaatsen vrij.

Een rondleiding en het uitwisselen van ervaringen en casussen staat ook op het programma. De workshop is van 10.00 u tot ca. 14.00 u (incl. broodjeslunch). Deelnamecertificaat met 4 studiebelastinguren.

Interesse? Meld je aan via info@wellco.nl of bij één van onze accountmanagers Dennis van Dijk of Elisandrella Ottens.

Wees er snel bij, want vol = vol! 

natúúrlijk........in een èchte Fitform-fauteuil!

Nieuwe Fitform website online

Het was weer tijd voor een nieuwe look & feel voor de Fitform website. We nodigen u als bezoeker van harte uit om u uitgebreid te laten informeren over Gezond Zitten!

Fitform introduceert fitMotion: zitten en bewegen in één!

Langdurig stil zitten is niet goed voor je gezondheid. Steeds meer studies tonen dit aan.

Àls je zit is het belangrijk dat je dat zo goed mogelijk doet. Overal goed ondersteund, waardoor je gemakkelijk van zithouding kunt veranderen. De aanwezigheid van verstelmogelijkheden helpen daar ook bij. Maar het beste is wanneer zitten en bewegen elkaar afwisselen.

Daarom is er nu fitMotion, een revolutionair intelligent beweegsysteem in Fitform-fauteuils.

fitMotion waarschuwt je, wanneer het tijd wordt om te bewegen. Wanneer daarop niet wordt gereageerd, zorgt de stoel ervoor dat je toch in beweging blijft.

De fitMotion bewegingen zijn goed voor de doorbloeding en zuurstofopname van de huid en tegen vochtophoping in de benen. En bovendien geeft het een heel comfortabel en relaxed gevoel. De positieve effecten van fitMotion op de gezondheid, zijn volledig wetenschappelijk onderbouwd.

Klik hier voor meer informatie en een korte informatiefilm.

 

"Ergonomie meets design" in de nieuwe Fitform Premium 614! 

We weten dat àls we zitten, we dat beter zo goed mogelijk kunnen doen. Zitten belast het menselijk lichaam namelijk meer dan liggen en staan. Wat als we nu geen concessie willen doen aan een moderne, fraaie, nonchalante open vormgeving? Dan is er nu de Fitform Wellness-Premium 614!

Naast de eigentijdse look en het uitstekende zitcomfort, heeft de Fitform Wellness-Premium 614 draaifauteuil, nog een noviteit: de armleuningen van de stoel zijn zo geconstrueerd dat ze het lichaam volgen tijdens de verstelbewegingen van de stoel. In combinatie met het individuele maatwerk en de ergonomische relaxbeweging ontstaat hier gezond zitten in optima forma. 

Deze fraaie draaifauteuil is zelfs met sta-opfunctie leverbaar, speciaal voor mensen die wat extra ondersteuning nodig hebben bij het opstaan uit en gaan zitten in een stoel.

De Fitform Wellness-Premium 614 komt in de komende maanden binnen bij onze dealers. Heeft u belangstelling voor een proefzit? Neem dan even contact met ons op via 0499 – 33 88 88 of verkoop@fitform.nl, zodat we u kunnen verwijzen naar de dichtstbijzijnde dealer met deze fauteuil in de showroom.

Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie