Sta-op stoel vergoeding

 

Wanneer wordt een sta-op stoel vergoed?

Er is sprake van vergoeding door een zorgverzekeraar als het gaat om een ‘aan functiebeperking aangepaste stoel’ met een sta-op functie. In de praktijk houdt de vergoeding meestal in dat deze zorgstoel in bruikleen wordt verstrekt. De stoel blijft eigendom van de zorgverzekeraar.

Een aan functiebeperking aangepaste stoel zoals de Fitform 570 Vario wordt in bruikleen verstrekt als iemand een ernstig zitprobleem heeft. Voorbeelden hiervan zijn: 

  • balansproblemen;
  • ernstige scoliose;
  • spasticiteit;
  • bewegingsbeperking in heup en knie. 

Als u alleen moeite heeft met opstaan en gaan zitten, is een sta-op stoel op maat zeker een belangrijk hulpmiddel. Maar dit valt niet onder de voorwaarden voor vergoeding door een zorgverzekeraar. De Fitform 570 Vario is veel méér dan een sta-op stoel en komt daarom wel in aanmerking voor vergoeding.

Aanvraag vergoeding sta-op stoel

Fitform kent één model sta-op stoel dat eventueel in aanmerking komt voor een wettelijke vergoedingsregeling: de Fitform 570 Vario.

Voor de aanvraag van een Fitform 570 Vario bij een zorgverzekeraar is een medische verklaring nodig van de huisarts, behandelend revalidatiearts of medisch specialist. Daarnaast dient een ergotherapeutisch verslag bijgevoegd te worden.

In de meeste situaties is een ergotherapeut nauw betrokken bij de aanvraagprocedure.

Wilt u meer weten over de sta-op stoel vergoeding?

Als u geïnteresseerd bent in een zorgstoel op maat, nodigen we u uit om kosteloos de brochure van onze Zorg collectie te bestellen. U kunt ook een brochure van onze Wellness of Gemak collectie aanvragen. Uiteraard bent u altijd van harte welkom bij een van onze deskundige Fitform-dealers.   

Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie