Over zitten

Als we zitten, belasten we ons lichaam meer dan wanneer we staan. Toch besteden we maar heel weinig aandacht aan onze zithouding. Dat is vreemd omdat we veel tijd zittend doorbrengen. Iemand van 70 jaar heeft maar liefst de helft van zijn of haar leven gezeten.

Wanneer u aandacht besteedt aan goed zitten, zult u daar meer van genieten en minder klachten ervaren. Ook uw rug zal u dankbaar zijn. Zo wordt zitten weer genieten!

Gevolgen van verkeerd zitten

Maar liefst 80 tot 90% van de Nederlandse volwassenen zit verkeerd. En dat terwijl we steeds meer tijd zittend doorbrengen: in de auto, op kantoor, aan tafel en al snel een aantal uren per dag voor de tv of achter de computer. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen. 'Zitten is het nieuwe roken' is een uitspraak die je regelmatig hoort. Gezond zitten wordt daarom steeds belangrijker. 

Voorwaarden voor gezond zitten

'De beste zithouding is de volgende' is een gevleugelde uitspraak. Oftewel: je kunt maar beter zo min mogelijk zitten. Als je zit, dan is het belangrijk dat je het zo goed mogelijk doet. Wanneer het lichaam zoveel mogelijk in zijn natuurlijke vorm wordt ondersteund, is dat de meest ideale zithouding. Daarnaast zorgt beweging voor een optimale voeding van de tussenwervelschijven. Kies dus voor een stoel waarin je zoveel mogelijk van houding kunt veranderen. 

RCPM: bewegend zitten

 

De meeste mensen hebben vooral last van hun rug als ze zitten. Als je beweegt (bijvoorbeeld fietsen of lopen), heb je vaak veel minder last van je rug. Wij van Fitform zijn er als eerste in Nederland in geslaagd om de voordelen van bewegen en rusten in onze stoelen te combineren. Dit is gebeurd met behulp van een technische toepassing die RCPM heet. In een Fitform-fauteuil met RCPM kunt u heerlijk zitten zonder rugpijn.

Klik op button om de video te starten en ontdek wat RCPM kan betekenen in uw strijd tegen rugklachten!

fitMotion: bewegend zitten

 

Dat langdurig stil zitten niet goed is voor je gezondheid, tonen steeds meer studies aan. 

Àls je zit is het van groot belang dat je dat zo goed mogelijk doet. Het gehele lichaam dient goed te worden ondersteund, waardoor je gemakkelijk van zithouding kunt veranderen. De aanwezigheid van verstelmogelijkheden helpen daar ook bij. Maar het beste is het, wanneer zitten en bewegen elkaar goed afwisselen.

Experts over gezond zitten

Lees wat experts (in hun huidige of een eerdere functie) vertelden over het belang van gezond zitten

 

Dr. L. van Deursen, arts manuele geneeskunde: 'We zijn niet ontworpen om te zitten'

> E. Rolloos, ergotherapeut: 'Zitanalyse is het uitgangspunt voor een optimaal persoonlijke stoel'

Drs. G. Daane, fysio/manueel therapeut, gezondheidswetenschapper: 'Uw lichaam verdient gezond zitten'

> G. Slump, ergotherapeut: 'Goed zitten vereist aandacht'

> Em. Prof. dr. C. Snijders, Erasmus MC: 'Zitten is een kunst en een kunde'

> T. de Ruiter M.D, revalidatiearts: 'Dynamisch zitten, zit niet in ons'

Fitform aanbevelingen

 

Naast de vele tevreden gebruikers, Fitform-dealers en instellingen wordt Fitform ook van harte aanbevolen door de Nederlandse Vereniging van Rugpatiënten NVRR De Wervelkolom en door Aktion Gesunder Rücken uit Bremervörde Duitsland.

 

Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie