Arthrodese zitting

De arthrodese-zitting wordt onder andere toegepast voor mensen met bijvoorbeeld een beenprothese en/of een bewegingsbeperking van de heup of knie.

Wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een bewegingsbeperking van de knie, waarbij het onderbeen ten opzichte van het bovenbeen onvoldoende gebogen kan worden, is voor dit been vaak een lagere zithoogte gewenst dan voor het gezonde been. Een standaard zitting biedt in zo’n situatie geen adequate beenondersteuning cq. zithouding. De arthrodese-zitting zorgt ervoor dat het aangedane been op een ergonomisch verantwoorde hoogte wordt ondersteund. 

Naar behoefte kan deze zitting links, rechts of aan beide zijden in arthrodesestijl worden uitgevoerd. Met een geopende voetenbank kan men deze aan de onderzijde van de zitting instellen (bereik ca. 8 cm). In combinatie met de onafhankelijke rugverstelling kan men de juiste rughoek bepalen. 

Bij het uitkomen van de voetenbank komt de zitting automatisch omhoog voor een goede beenondersteuning en kan men d.m.v. de rugverstelling weer dezelfde hoek verkrijgen als dit gewenst is. 

Om een goed comfort te realiseren bij een arthrodese zitting wordt een inleg van Intelli-Gel gebruikt op een gesingeld zittingraam.

 

Naar accessoires overzicht

Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie