Arthrodese zitting

De arthrodese-zitting is onder andere bedoeld voor mensen met een beenprothese en/of een bewegingsbeperking van de heup of knie. Voorbeeld: een cliënt met een bewegingsbeperking van de knie, waarbij het onderbeen ten opzichte van het bovenbeen onvoldoende gebogen kan worden. Cliënt heeft voor dat been vaak behoefte aan een lagere zithoogte dan voor het gezonde been. Een standaard zitting biedt in zo’n situatie geen adequate beenondersteuning cq. zithouding. 
​De arthrodese zitting zorgt ervoor dat het been met bewegingsbeperking op een ergonomisch verantwoorde hoogte wordt ondersteund. 

Naar behoefte kan deze zitting links, rechts of aan beide zijden in arthrodesestijl worden uitgevoerd. Met een geopende beensteun kan men deze aan de onderzijde van de zitting instellen (bereik ca. 8 cm). In combinatie met de onafhankelijke rugverstelling kan men de juiste rughoek bepalen. 

Bij het uitkomen van de beensteun komt de zitting automatisch omhoog voor een goede beenondersteuning. D.m.v. de rugverstelling kan cliënt dezelfde hoek verkrijgen, als dit gewenst is. 
Voor een goed zitcomfort wordt een inleg van Intelli-Gel gebruikt op een gesingeld zittingraam.
 

Naar accessoires overzicht

Start de video voor meer uitleg over de arthrodese zitting

Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie