Problemen bij het draaien van bovenlichaam of nek?

Draaiplateau

Het probleem

Voor sommige mensen is het vanwege gezondheidsproblemen moeilijk om hun bovenlichaam en/of nek te draaien. Als u in een fauteuil zit, kan zo'n lichamelijke beperking vervelend zijn. Bijvoorbeeld in gezelschap, als u in de stoel niet goed kunt draaien naar de richting waar iemand zit met wie u aan het praten bent.  

Ook in andere situaties kan het draaien in/van een fauteuil een uitdaging zijn. U leest bijvoorbeeld graag onder een bepaalde lamp, maar de televisie staat net in een andere hoek van de kamer. 

De oplossing

Een fauteuil met stoelpoten kan eenvoudig omgetoverd worden tot een draaifauteuil. Fitform heeft hiervoor een speciaal draaiplateau* ontwikkeld, vervaardigd van een oersterke kunststof van hoge kwaliteit. Als dit onder de stoel gemonteerd is, kunt u vrijwel moeiteloos bijna 360 graden draaien.

In de normale zitstand is het plateau nauwelijks zichtbaar. Als de stoel tot bijna 360 graden is gedraaid, zorgt een ‘stopper’ ervoor dat de stoel weer stilstaat. In de sta-op stand wordt het draaiplateau, voor uw veiligheid, automatisch geremd.

Het effect

Een draaiende stoel zorgt ervoor dat het lichaam niet wordt belast en zorgt voor optimale flexibiliteit. 

* Het draaiplateau is niet mogelijk in combinatie met het Vario wielsysteem.

 

Naar accessoires overzicht

 

Start de video voor meer uitleg over het draaiplateau

Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie