Onvoldoende beensteun met orthopedische schoenen?

Extra verlengde beensteun

Het probleem

Voor sommige mensen is het belangrijk dat, naast de onderbenen, ook de voeten kunnen rusten op de uitgeklapte beensteun van hun zorgfauteuil. Dit speelt met name bij mensen met (zwaar) orthopedisch schoeisel. Ook komt het voor dat door beenlengteverschil extra ondersteuning nodig is. Daarnaast kunnen er specifieke individuele situaties zijn waardoor het van belang is dat de voet op een steun gelegd kunnen worden.

De standaard instelbare beensteun van een Fitform-fauteuil ondersteunt alleen het onderbeen en zorgt ervoor dat de benen niet overstrekken.

De oplossing

Een Fitform zorgfauteuil kan uitgevoerd worden met een extra verlengde beensteun. Bij activering van deze beensteun komt automatisch een verlengstuk van ca. 8 cm uit. Ook de extra verlengde beensteun is zo ontworpen dat uw benen niet overstrekt worden. Verder blijft de 'gewone' beensteun op maat instelbaar als u de zithoogte wijzigt. 

In de neutraalstand van uw fauteuil is de extra verlengde beensteun niet zichtbaar. De bekleding is standaard een zwarte kunstof. Desgewenst kan de extra verlengde beensteun ook worden gestoffeerd in de bekleding van uw fauteuil. 

Het effect

Beide benen krijgen optimale rust en ondersteuning, ook als u orthopedisch schoeisel draagt of er sprake is van een beenlengteverschil. 

 

Naar accessoires overzicht

Start de video voor meer uitleg over de extra verlengde beensteun

Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie