Moeite met rechtop zitten?

Kuiprugleuning

Het probleem

Moeite hebben met goed rechtop zitten, kan in verschillende situaties voorkomen. Bijvoorbeeld door verminderde spierkracht of een vergroeiing van de rug. Ook mensen met de ziekte van Parkinson of een CVA (beroerte) hebben vaak last van ‘scheefzakken’. Dit wordt ook wel een ‘rompbalansprobleem’ genoemd.

Scheef zitten is enorm belastend voor het menselijk lichaam. Wie langdurig scheef zit, kan te maken krijgen met verkorte rugspieren aan één zijde. Dit leidt tot pijnklachten én extra belasting op de wervelkolom, waardoor nog meer klachten in de rug of uitstraling naar een been kunnen ontstaan.

De oplossing
Als het rompbalansprobleem beperkt is, kan een kuiprugleuning uitkomst bieden. Deze op maat gemaakte rugleuning wordt (zoals bij een autostoel) in kuipvorm opgebouwd, zodat men extra steun in de zij krijgt. 
Er is ook een variant leverbaar met een hoge kuip  (+ 13 cm hoger) voor een nog betere positionering.

Wanneer sprake is van ernstige rompbalansproblemen, is een ILP rugleuning of ILP Extra het meest geschikt.

Het effect
Een ergonomische sta-op fauteuil met een kuiprugleuning zorgt voor een betere rompstabiliteit en voorkomt scheefzakken. Dit alles maakt het zitten meer comfortabel en ontspannen. De gebruiker kan goed relaxen en uitrusten, en zo energie verzamelen voor het uitvoeren van dagelijkse activiteiten.

Naar accessoires overzicht

Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie