Gezondheidsproblemen door een kromgebogen rug?

Kyphose rugleuning

Het probleem
Een kromgebogen rug, ook wel kyphose genoemd,  kan tot vervelende gezondheidsproblemen leiden. Dit varieert van rug-, nek- en schouderklachten tot hoofdpijn en evenwichtsproblemen. Vaak corrigeren mensen onbewust hun houding, wat zorgt voor pijn en vermoeidheid. Als sprake is van een ernstige kyphose kunnen er ook ademhalings- en spijsverteringsproblemen ontstaan. 

Kyphose kan ontstaan door groeistoornissen, osteoporose (botontkalking), slijtage van de wervelkolom, spierzwakte, een verkeerde houding (langdurig voorovergebogen zitten) of zenuw- en spieraandoeningen.

De oplossing
Het middenstuk van de rugleuning (ter hoogte van de wervelkolom) wordt met zachtere schuimdelen uitgevoerd en kan op twee punten ‘geknikt’ worden. De rugleuning kan hierdoor als het ware om de vergroeide rug heen worden gevouwen, zodat de wervelkolom dieper kan wegzakken. Op deze manier kan de rugleuning optimaal aan de rug worden aangepast.  

Het effect
Personen met kyphose zitten veel comfortabeler en rusten beter uit. Pijnklachten kunnen hierdoor verminderen of voorkomen worden. En wanneer de kantelverstelling van de ergonomische sta-op fauteuil goed gebruikt wordt, kijkt de gebruiker weer ‘de wereld’ in, in plaats van naar beneden. Dit vergemakkelijkt bijvoorbeeld tv kijken en oogcontact in gezelschap.

Naar accessoires overzicht

Start de video voor meer uitleg over de kyphose rugleuning

Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie