Vario wielsysteem: makkelijk verplaatsen

 

Met het Vario wielsysteem kan een fauteuil eenvoudig en zonder veel kracht worden verplaatst. Bijvoorbeeld om te kunnen stofzuigen. Ook is het Vario wielsysteem geschikt om iemand in de fauteuil te verplaatsen. Het verrijden van de fauteuil kan met behulp van een handige, afkoppelbare hendel.

Achter de ritssluiting aan de achterzijde van de rugleuning zit een knop waarop de hendel wordt vastgeklikt. Door de hendel naar beneden te bewegen, wordt het wielsysteem ontgrendeld. De fauteuil is nu verrijdbaar. Zodra de hendel losgelaten wordt, zijn de wielen weer vergrendeld. De stoel kan dan niet (ongewild) verreden worden.
Als het niet nodig is de stoel te verplaatsen, kan de hendel (nadat deze losgekoppeld is) in een van de zijpanden worden opgeborgen. 

Let op: dit systeem is alleen geschikt voor een vlakke, drempelloze ondergrond en niet ontworpen om lange afstanden te overbruggen.

 

 

Naar accessoires overzicht

Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie