Lastige transfer tussen rolstoel en fauteuil?

Zwenkbaar, wegklapbaar zijpand

Het probleem

Rolstoelgebruikers willen graag zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren. Ook is het prettig om thuis in een gemakkelijke fauteuil te kunnen zitten. De transfer van rolstoel naar een ergonomische fauteuil is echter vaak lastig en dat vergroot de kans op vallen. Ook bij gebruik van een tillift is er in een gewone fauteuil vaak weinig ruimte voor een soepele transfer.

Door deze hindernis blijven sommige mensen onnodig lang in hun rolstoel zitten. Hierdoor missen ze voldoende kwalitatieve uitrustmomenten.

De oplossing

Een zwenkbaar zijpand maakt de transfer tussen rolstoel en fauteuil een stuk gemakkelijker. Het zijpand van de stoel wordt op eenvoudige wijze naar achteren weggeklapt, zodat een transfer zeer eenvoudig te maken is. Het zwenkbaar zijpand kan handmatig bediend worden (bij een goede arm/handfunctie) of elektrisch (bij een beperkte arm/handfunctie).

  • Met een opklapbaar zijpand kan ook gemakkelijker gebruik worden gemaakt van een transferplank.
  • Als de juiste sta-op stand ingesteld is (rechtstandig omhoog) functioneert de transfer via een opklapbaar zijpand het meest optimaal. 
  • Optioneel kan een lus bevestigd worden aan het zijpand. Dit maakt het voor mensen met bepaalde lichamelijke beperkingen eenvoudiger om, zittend in de stoel, het zijpand omlaag te bewegen. 

Het effect
De voordelen van een dergelijke aanpassing op een ergonomische sta-op fauteuil zijn divers: soepele transfer, minder kans op vallen, lagere drempel om in een ‘gewone’ comfortabele stoel goed uit te rusten.

Naar accessoires overzicht

Start de video voor meer uitleg over het zwenkbaar en wegklapbaar zijpand

 

Optioneel: lus aan zwenkbaar zijpand

Het naar beneden bewegen van het zwenkbaar zijpand kan voor sommige mensen met een lichamelijke beperking lastig zijn. Een 'trek-lus' aan het zijpand maakt dit een stuk makkelijker. De lus zit niet standaard op het zwenkbaar zijpand; het is een optie die bij de bestelling aangekruist kan worden. 

Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie