Robert van Aalst van Arc en Ciel

"MET EEN FITFORM-FAUTEUIL KAN IEDEREEN GEHOLPEN WORDEN"

Al zo’n vijftien jaar is Robert van Aalst specialist op het gebied van maatwerkfauteuils. Samen met zijn vrouw Angelique zet hij zich in voor het bedenken en realiseren van individueel maatwerk op het gebied van zitten, slapen en mobiliteit. Ze ontvangen (op afspraak) klanten in hun winkel Arc en Ciel in Ulft en adviseren mensen tijdens een huisbezoek.

Hoe lang werkt u al met maatwerkfauteuils?
“Ongeveer vijftien jaar geleden zijn we op een kleine locatie begonnen, met een soort ‘Huis van de toekomst’. Ook maatwerkfauteuils van Fitform maakten daar onderdeel van. Stap voor stap zijn we gegroeid en hebben we ons assortiment uitgebreid naar een nieuw concept, dat gericht is op langer thuis blijven wonen. Door het pakket wat we leveren, hebben we veel contact met ergotherapeuten en fysiotherapeuten.”

Wat zoeken uw klanten?
“Mensen zijn op zoek naar een goede beweegbare stoel met een goede sta-op functie. Om tot de juiste keuze te komen, hebben ze behoefte aan deskundig advies en begeleiding. Onze klanten hebben geen zin om heel veel winkels af te lopen en daar allerlei stoelen uit te proberen die toch niet aan hun wensen voldoen. Vaak hebben ze daar ook de energie niet voor.”

Hoe adviseert u uw klanten?
“Ik maak een zorgvuldige analyse van de klant en laat een aantal stoelen uitproberen waarvan ik denk: die passen bij u. Je ziet dan bijvoorbeeld dat mensen met rug- en bekkenklachten positief reageren op de kantelfunctie van een Fitform-fauteuil. De drukverdeling door de kanteling werkt heel goed op de rug en het bekken. Mensen voelen pijn in gewrichten en zenuwen afnemen.”

Waarom adviseert u vaak een Fitform-fauteuil?
“Omdat deze stoelen aan alle kanten instelbaar zijn en vanwege de goede service en garantie. Voor mij is het geruststellend dat een klant bijna vijf jaar volledige garantie heeft. Verder vind ik positief dat iedereen geholpen kan worden. Van gezonde senioren die met het oog op de toekomst een goede fauteuil zoeken, tot zwaarlijvige mensen die een extra brede stoel nodig hebben. De nieuwe ZEN Zorgstoel is een aanwinst. Hiermee kunnen we inspelen op diverse ziektebeelden, waaronder dementie.” 

Welke reacties ontvangt u van klanten?
“Sommige mensen verwachten niet dat ze bij ons een moderne stoel kunnen uitzoeken die ze qua stof en kleur zelf kunnen samenstellen. En als ik de Fitform-stoel thuis aflever en de klant erin gaat zitten, hoor ik vaak: ‘Dit voelt heerlijk, dit is echt míj́n stoel’. Dan denk ik: we hebben weer iemand kunnen helpen, we hebben ons werk goed gedaan.”
 

logo Arc en Ciel.pngArc en Ciel, Voorstsestraat 1, 7071 PH Ulft; 
www.arcenciel.nl

Telefoon: 0315 – 84 20 21,
E-mail: info@arcenciel.nl

Arc en Ciel brengt regelmatig een Zorgkrant uit; deze staat op de website.

Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie