Fitform steunt campagne ‘Van hulpmiddel naar doemiddel’

Wij steunen de campagne ‘Van hulpmiddel naar doemiddel’ van brancheorganisatie Firevaned en willen u vragen om het Pleidooi te tekenen waarin aandacht wordt gevraagd voor de maatschappelijke betekenis van hulpmiddelen.

Nederland kent ruim 2 miljoen mensen met een beperking. Dit komt neer op 1 op de 9 personen. Hulpmiddelen geven mensen met een beperking een meer zelfstandig en kwalitatief beter leven. Door wetgeving en regels zijn hulpmiddelen niet voor iedereen beschikbaar. Dit heeft direct impact op de zelfredzaamheid van miljoenen mensen.

Hulpmiddelen zetten je fysiek, mentaal en sociaal sterk in het leven. Ze zorgen voor kansengelijkheid en zelfredzaamheid. Daarnaast nemen ze een deel van het werk van onze zorgprofessionals over. Hierdoor kunnen zij ondersteuning bieden aan anderen die het kunnen gebruiken.

Hulpmiddelen zijn waardevol voor mens én maatschappij. Hierdoor doet iedereen maximaal mee in de samenleving. Het is tijd dat we anders tegen hulpmiddelen aan gaan kijken. Dat we inzien dat hulpmiddelen waarde toevoegen aan de maatschappij. Het woord hulpmiddel dekt daarom niet meer de lading en dus willen we het voortaan over doemiddelen hebben.

Samen zorgen we dat het huidige beeld over deze middelen verandert. Doet u mee? Lees hier meer over de campagne en ambassadeur Kiran Raktoe. Via deze pagina kunt u ook het pleidooi tekenen. Alvast hartelijk bedankt!

Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie