Fitform: maatschappelijk verantwoord ondernemen

Verantwoord omgaan met mens, milieu en samenleving, oftewel maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Voor ons bedrijf is dit een tweede natuur. We staan immers voor 'het welzijn van mensen verhogen'. Daarbij past niets anders dan een verantwoorde manier van ondernemen.

Een aantal voorbeelden uit de dagelijkse praktijk:

Schenkingsprogramma & Nationaal Ouderenfonds

Jaarlijks doneert Fitform tientallen Fitform-fauteuils aan instanties en particulieren die beperkte financiële middelen hebben, maar waar een Fitform-fauteuil een zeer groot positief effect heeft op de gebruiker(s). Op onze pagina Nieuws publiceren wij hier regelmatig over.

Daarnaast ondersteunen wij de activiteiten van Het Nationaal Ouderenfonds, zoals de Zilverlijn.

Zilverlijn, beldienst voor ouderen die graag een praatje maken

Joke (86): “Mijn kinderen wonen ver weg en dat is wel eens moeilijk. Want je hoort je eigen stem niet meer”.

Een luisterend oor kan soms net dat beetje verlichting bieden als u even uw hart wilt luchten. Maar wat als er niemand in uw omgeving is om uw verhaal aan te vertellen. Het Nationaal Ouderenfonds biedt de mogelijkheid om u aan te melden voor de Zilverlijn, een gratis beldienst voor ouderen. Ervaren vrijwilligers bemensen de Zilverlijn en staan u graag te woord. U kunt bij hen terecht voor een gezellig praatje. 

Lydia (79): Het is heel prettig dat je even een half uurtje met iemand praat. Iedereen heeft dat nodig, om de dingen te vertellen die je bezighouden”.

U kunt zich aanmelden per telefoon via 0800 - 1325 (gratis) of via www.ouderenfonds.nl/zilverlijn

Duurzaamheid

Bij Fitform worden zoveel mogelijk materialen hergebruikt. Fauteuils die via een zorgverzekeraar worden verstrekt, worden in bruikleen thuis afgeleverd. Als de fauteuil niet meer nodig is, gaat deze terug naar onze fabriek in Best. Daar wordt de stoel volledig gedemonteerd.

Alle nog bruikbare materialen worden hergebruikt, waarna een vernieuwd exemplaar uitgeleverd kan worden via de zorgverzekeraar. Deze zogenaamde 'gereconditioneerde' fauteuils kunnen ook door derden worden aangeschaft.

Diverse materialen die niet meer bruikbaar zijn, gaan retour naar de leverancier waar ze ook weer worden hergebruikt. Een voorbeeld hiervan zijn de schuimmaterialen die worden gerecycled tot polyethervlokken en polypress.

Fitform ziet het als een belangrijke taak om haar productieproces in de toekomst nog duurzamer te maken.  Zo wordt er op gebied van bedrijfsverlichting overgeschakeld naar energiezuinige TL verlichting.

Er wordt bewust omgegaan met het gebruik van electriciteit en gas in onze productieruimten; waardoor het energieverbruik ten opzichte van voorheen met 10% is gedaald. Ook de bedrijfsauto's die in gebruik zijn voldoen aan de duurzaamheidscriteria.

   

Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie