“Mensen ervaren weer dat hun lijf beweegt”

 

Ivonne Foppen is als fysiotherapeut actief bij expertisecentrum Advisium, onderdeel van zorgorganisatie ’s Heeren Loo. Ze werkt met volwassenen met een ernstige meervoudige handicap. De cliënten verblijven op een locatie met 24-uurs zorg. Zij hebben veel plezier van de Fitform-fauteuils met fitMotion, vertelt Ivonne.

 "Onze cliënten hebben een ernstige verstandelijke beperking en een lichamelijke beperking.  Sommigen kunnen lopen, anderen niet. De meeste mensen bewegen te weinig en dat is niet goed voor hun algemene conditie. Ook leidt dit soms tot obstipatieklachten.

Op de locatie hebben we ongeveer drie jaar ervaring met stoelen van Fitform. Sinds anderhalf jaar staan er ook stoelen met fitMotion. Tijdens de demonstratie van dit systeem was ik meteen enthousiast. Onze cliënten kunnen veel zaken niet meer zelf doen, bijvoorbeeld gaan verzitten. Hierdoor missen ze het gevoel van hun eigen lijf in beweging. Door fitMotion kunnen ze dat gevoel wél weer ervaren.”


Ontspannen gevoel

 “Veel cliënten vinden de schommelstand leuk en fijn. Het zorgt vaak ook voor een ontspannen gevoel. Een van onze cliënten had vaak problemen met eten. Dat lukte niet omdat hij te gespannen was. De stoel met fitMotion maakt hem zo ontspannen dat hij daar nu op een goede manier in kan eten. Ook de automatische kleine bewegingen van het fitMotion-systeem hebben een positief effect. Mensen komen even in een andere houding en zo wordt het lijf gestimuleerd. Verder zijn deze bewegingen goed voor de doorbloeding van de huid en voor het afvoeren van vocht in de benen.

Omdat onze cliënten zichzelf niet kunnen activeren, doen wij als zorgverleners enorm ons best om dat toch voor elkaar te krijgen. Dat krijg je alleen voor elkaar in een 1-op-1 situatie en daar is niet altijd tijd voor. Daarom is een stoel met fitMotion voor ons een fijn hulpmiddel. Echt een mooi voorbeeld van innovatie in de zorg.”


Degelijke kwaliteit, keuze in rugsteunen

“Onze Fitform-fauteuils hebben nog nooit een mankement gehad. Het zijn stoelen waar je vele jaren plezier van hebt. Ze zijn van een degelijke kwaliteit. Dat is belangrijk want op een locatie wordt zo’n stoel intensief gebruikt. Ook prettig zijn de diverse soorten steunen voor de rugleuning. Bij ons wonen mensen die normaal gesproken een zitorthese nodig hebben. Voor hen is het fijn om ook eens in een normale stoel te zitten, zonder de orthese. Bij de meeste stoelen lukt dat niet, maar met de ‘op maat’ faciliteiten van Fitform wél.  

Sommige mensen kopen zelf een andere stoel, voor ongeveer dezelfde prijs als een Fitform. Als ik dan zie dat iemand op de zitting onderuit schuift en snel in de stoel gaat ‘hangen’, denk ik: wat een zonde! Daarom probeer ik met mensen mee te denken en mee te praten als ze overwegen om een goede stoel te kopen.”

Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie