“Een wonder dat ik zonder pijn kan zitten”


Mevrouw Brugge* (66) uit Hengelo noemt haar Fitform-fauteuil met fitMotion ‘een wonder’. Als gevolg van poly-artrose heeft ze veel heup- en rugklachten. In andere stoelen had ze veel pijn bij het zitten. Gelukkig is dat verleden tijd, vertelt ze.

“Toen mijn lichamelijke klachten toenamen, werd het zitten steeds moeilijker. Ik ging van de ene naar de andere stoel. Het zitten deed vaak zoveel pijn dat ik van ellende elke avond om half negen naar bed ging. Dat was de enige manier om de druk op mijn rug te verminderen. Gelukkig heb ik met steun van een ergotherapeut een Fitform-stoel met fitMotion kunnen aanschaffen.

De stoel is een wonder. Ik had veel vertrouwen in het advies van de ergotherapeut, maar ik had echt niet verwacht dat ik er zóveel baat bij zou hebben. Nu kan ik langere tijd zitten zonder pijn. Soms ben ik ergens op bezoek en wil ik op een gegeven moment weer naar huis om in mijn eigen stoel te kunnen zitten. Ik kan ‘m echt niet missen.”


Minder druk op de rug

Wat vooral zo fijn is, zijn de verschillende houdingen die je in de stoel kunt aannemen. Voor mij is het belangrijk dat ik regelmatig mijn rugspieren kan ontspannen. Dat lukt goed als de stoel in de schommelstand gaat, of als ik hem plat zet. Ook de automatische kleine kantelingen verminderen de druk, omdat je telkens weer in een iets andere houding komt. En als ik het trilsignaal van fitMotion voel, ga ik vaak even verzitten. Al die bewegingen zijn goed voor de bloedsomloop.

Op mijn benen moet ik goed letten. Door ontstekingen zijn de lymfebanen aangetast, waardoor het risico bestaat dat ze te veel vocht vasthouden. Doordat ik de voetensteun goed omhoog kan zetten, heb ik minder snel klachten.”


Actief persoon

“Ik ben een actief persoon en probeer zoveel mogelijk te bewegen. Overdag ga ik er graag op uit en zit ik minder vaak in de stoel dan ’s avonds. Behalve als het buiten koud is, dan is het fijn om in de stoel ontspannen te lezen. Maar ook als ik zit, sta ik regelmatig op omdat dit goed is voor mijn lichaam. Door de fijne sta-op-functie gaat dat prima, ik wandel zo weg. Bij andere stoelen was opstaan zo pijnlijk dat ik vervolgens mank wegliep.

Dat een stoel de kwaliteit van je leven zo kan verbeteren, had ik vooraf niet kunnen bedenken. Juist daarom vind ik het ontzettend jammer dat je bij de gemeente niet kunt aankloppen voor een vergoeding. Daar zou echt iets aan gedaan moeten worden!”

* Onze ervaringsverhalen worden verteld door échte klanten van Fitform. Uit privacy-overwegingen maken wij gebruik van een gefingeerde naam. 

Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie