“Stoel zorgt voor meer kwaliteit van leven”

 

De 88-jarige mevrouw Janssen* uit Hengelo staat positief in het leven en wil graag zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Ze is erg blij met haar Fitform-fauteuil met fitMotion systeem. De stoel biedt comfort en vermindert gezondheidsklachten, vertelt haar dochter Ingrid.

“Mijn moeder heeft te maken met ernstig nierfalen. Eigenlijk zou ze moeten dialyseren, maar ze wil geen behandelingen meer ondergaan. Daarom richten we ons nu op zoveel mogelijk kwaliteit van leven. Omdat ze noodgedwongen veel tijd zittend doorbrengt, leek het ons goed dat ze een nieuwe, comfortabele fauteuil zou kopen.

Aanvankelijk was mijn moeder sceptisch. Haar oude stoel vond ze wel best en ze had moeite met de kosten voor een nieuwe. Maar toen er een Fitform-stoel werd gebracht om uit te proberen, met het fitMotion systeem, reageerde ze direct positief. Ze heeft nog wel getwijfeld over de kosten, maar uiteindelijk ging ze overstag. De stoel is helemaal op maat gemaakt. Voor mijn moeder erg belangrijk omdat ze erg klein is. Vanaf de dag dat hij werd bezorgd, is ze er ontzettend blij mee. De ondersteuning van de stoel, de warme stoffen bekleding, de ligstand, het bewegen; ze vindt het allemaal heerlijk.”

Eigen regie over slapen

“Haar ziekte kost veel energie. Daarom heeft mijn moeder vaak behoefte om overdag te slapen. Doordat ze de stoel zelf in een slaapstand kan zetten, blijft ze de regie over haar daginvulling houden. De schommelstand vindt ze lekker ontspannend en vaak valt ze daardoor in slaap. Wat ik mooi vind om te zien, is dat in die wieghouding haar schouders en armen meebewegen. Daardoor blijven die spieren soepel en ook dat is prettig voor haar.

Het nierfalen veroorzaakt op verschillende plekken vochtophoping. In beweging blijven is daarom belangrijk, ook om doorliggen te voorkomen. De trilfunctie gebruikt ze als een handig signaal om af en toe op te staan of zelf in de stoel te gaan verzitten. Dat de voeten hoger kunnen liggen dan het hart, is goed voor haar benen. Die waren eerst zo dik dat steunkousen werd aangeraden, wat ze niet wilde. Door de mogelijkheden van fitMotion is de vochtafvoer verbeterd en zijn zulke kousen niet meer nodig.”

Zelfstandig blijven

“Mijn moeder heeft een enorme veerkracht en wil zo zelfstandig mogelijk blijven. Het is fijn dat de Fitform-stoel dit mede mogelijk maakt. Doordat wij weten dat ze in de stoel alle functies zelf kan bedienen, geeft dat een gevoel van veiligheid. Bovendien worden de lichamelijke ongemakken van haar ziekte verzacht en neemt het comfort toe. Dat maakt de stoel tot een hulpmiddel voor meer kwaliteit van leven.”

* Onze ervaringsverhalen worden verteld door échte klanten van Fitform. Uit privacy-overwegingen maken wij gebruik van een gefingeerde naam. 

Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie