Waarom een leren sta-op stoel?

Veel Fitform-fauteuils lenen zich uitstekend voor bekleding met soepel, comfortabel leer. Er is keuze uit alle kleuren van de regenboog; van felrood tot een warme cognactint, van maisgeel tot neutraal grijs. Een groot voordeel van leer is dat het een luxe uitstraling heeft en lang mooi blijft. Leer is een natuurproduct en geeft elke fauteuil een eigen karakter. Bij Fitform is het met leer bekleden van stoelen nog handwerk. Vakmanschap met aandacht voor elk detail!

Kenmerken sta-op stoel leer

Om leer geschikt te maken voor stoelbekleding ondergaat het verschillende bewerkingen. Desondanks blijven, in meer of mindere mate, de typische huidkenmerken zichtbaar. Denk aan littekens van insectenbeten, schrammen en soms zelfs nekrimpels. Op bepaalde plaatsen is de structuur wat grover. Net als de knoesten in hout hoort dit bij het product, vermindert het de gebruiksduur niet en geeft het juist dat specifieke karakter. En net als bij andere natuurproducten wordt leer in de loop van de tijd rijker, voller en warmer. In het gebruik ontstaan namelijk plooien, het zogenaamde légère effect. Dit geeft het leer een nonchalante, charmante en gezellige uitstraling.

Diverse soorten leer

Fitform-fauteuils worden bekleed met diverse soepelvallende leersoorten in diverse prijsklassen. Er zijn gladde, grove, stugge en zachte soorten. Soms met veel, soms met weinig huidkenmerken. Ook de manier waarop het leer is geverfd, kan verschillen. Bij elke bekleding wordt een passend, sterk garen gekozen. Bij Fitform is het knippen en stikken van het leer handwerk. Onze mensen weten precies waar ze op moeten letten.

Onderhoud van lederen bekleding

Om een lederen fauteuil lang mooi te houden, is goed onderhoud belangrijk. Gelukkig kost dit weinig moeite. Ook van belang is het voorkomen van verkleuring en uitdroging. Dit kan door bijvoorbeeld de stoel niet direct bij de verwarming of in de volle zon te zetten. En is er toch een vlek ontstaan? Raadpleeg dan de vlekkentabel op onze website.

Herstellen van beschadiging

Mocht uw lederen Fitform-stoel beschadigd zijn, dan zijn er mogelijkheden om dit te herstellen. Een lichte beschadiging kan via een speciale methode prima weggewerkt worden. Bij een ernstige beschadiging bekijken we op welke manier we dit bekledingsdeel kunnen vervangen. Neem dan contact met uw dealer op.

Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie