Ernstige problemen met rompbalans? 

ILP Extra rugleuning

Het probleem

Mensen met ernstige rompbalansproblemen hebben meer steun nodig dan een ‘gewone’ ILP rugleuning biedt. Bijvoorbeeld als er sprake is van een ernstige vergroeiing van de rug, of wanneer sprake is van balansproblemen in combinatie met een hoog lichaamsgewicht. Zonder de juiste zijwaartse ondersteuning bestaat er een groot risico op scheefhangen en klachten die daarmee samenhangen.

De oplossing

Speciaal voor mensen die behoefte hebben aan een robuuste ondersteuning is de ILP Extra rugleuning ontwikkeld. In deze rugleuning worden schuimen pelotten gemonteerd op in hoogte én breedte verstelbare stalen zijpanelen. Met deze verstellingsmogelijkheden kan de exact benodigde individuele zijdelingse ondersteuning worden ingesteld. Dit zorgt voor een zeer stabiel en prettig zitcomfort. 
De verstelling bedraagt 2 cm per zijde en is traploos instelbaar. De maximale verstelbreedte is dus 4 cm. In bepaalde situaties is de ILP Extra rugleuning een goed (en betaalbaarder) alternatief voor een op maat gemaakte zitorthese. 

Het effect

Door het inzetten van ILP Extra ervaren ook mensen met hele ernstige zitproblemen merkbaar meer kwaliteit van leven. Zitten levert meer ontspanning en minder klachten op. Dit maakt het mogelijk om beter uit te rusten en zittend meer te doen; denk aan tv kijken, lezen of een gezellige avond met gasten.  

Als deze aangepaste ergonomische sta-op stoel in kantelpositie staat, wordt het meest optimale resultaat behaald. 

Naar accessoires overzicht

 

 

Start de video voor meer uitleg over de ILP Extra rugleuning

Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie