Neiging tot 'scheefzakken'?

ILP rugleuning

Het probleem

Bepaalde aandoeningen kunnen ervoor zorgen dat het steeds lastiger wordt om in een fauteuil rechtop te blijven zitten. Dit kan onder andere komen door verminderde spierkracht of een vergroeiing van de rug (bv. als gevolg van scoliose). Ook mensen met de ziekte van Parkinson of een CVA (beroerte) hebben vaak last van ‘scheefzakken’. Dit wordt ook wel een rompbalansprobleem genoemd.

Scheef zitten is enorm belastend voor het menselijk lichaam. Wie langdurig scheef zit, kan te maken krijgen met verkorte rugspieren aan één zijde. Dit leidt tot pijnklachten én extra belasting op de wervelkolom, waardoor nog meer klachten in de rug of uitstraling naar een been kunnen ontstaan.

De oplossing
Om klachten te voorkomen of verminderen, is meer ondersteuning in de zij nodig. Hiervoor is de ILP rugleuning ontwikkeld. ILP staat voor Individuele Laterale Polster rugleuning; dit houdt in dat een geheel individueel passende zij-ondersteuning wordt gemaakt. Hiervoor worden los te positioneren pelotten (kussentjes van schuim) ingezet. Deze ondersteuning is instelbaar en kan dus desgewenst in een later stadium van vorm worden gewijzigd. 
Een ILP rugleuning is ideaal voor mensen bij wie een standaard kuiprugleuning niet voldoende is.

Het effect
Een ergonomische sta-op fauteuil met een ILP rugleuning zorgt ervoor dat de rug beter ondersteund wordt, de ruggenwervel beter in positie blijft en het scheefzakken vermindert. Mensen ervaren hierdoor veel meer ontspanning tijdens het zitten, wat een gunstig effect heeft op pijnklachten en ander ongemak. Dit maakt het mogelijk om beter uit te rusten en zittend meer te doen; denk aan tv kijken, lezen of een gezellige avond met gasten. 

Als de stoel in kantelpositie staat, wordt het meest optimale resultaat behaald. 
Voor mensen die nóg meer ondersteuning nodig hebben, is er de ILP Extra rugleuning.

Naar accessoires overzicht

Start de video voor meer uitleg over de ILP rugleuning

Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie