Schenking zorgfauteuil aan ‘ALS op de weg’

Opnieuw hebben we in het kader van het 40-jarig Fitform-jubileum een zorgfauteuil geschonken. Ditmaal aan de Stichting ALS op de weg, die zich inzet voor de ondersteuning van mensen met ALS. Namens de stichting nam Richard Beets (rechts) de fauteuil dankbaar in ontvangst van onze accountmanager Jan Wouter Tijsma.

In bruikleen

Omdat veel ALS-patiënten na verloop van tijd hun mobiliteit verliezen, brengen ze veel tijd zittend door. Een Fitform 570 Vario zorgfauteuil kan dan enorm bijdragen aan de kwaliteit van leven. ALS op de weg beschikt over circa vijftien Fitform-stoelen die mensen met ALS in bruikleen kunnen krijgen. “Ze hoeven hiervoor alleen een borg te betalen”, vertelt Richard Beets. De stichting beschikt over een groot aantal hulpmiddelen die veelal in bruikleen hun weg vinden naar de ALS-patiënt. Een vrijwilliger verzorgt het afleveren en ophalen.

Veel vraag

De Fitform-fauteuils zijn vaak allemaal uitgeleend. “Er is veel vraag naar, daarom zijn we ontzettend blij met deze nieuwe stoel. Hij is al voor iemand gereserveerd en we gaan hem zo snel mogelijk uitleveren.” Voor ALS-patiënten is comfortabel zitten heel belangrijk, vertelt hij. “Omdat mensen steeds meer kracht verliezen en minder mobiel worden, zitten ze veel. Soms zelfs, deels slapend, de hele dag.” Juist dan is het van belang dat iemand zo gezond mogelijk zit om lichamelijke klachten te verminderen of voorkomen. 

Positieve reacties van patiënten

Richard vertelt dat mensen met ALS vaak kampen met uitvalverschijnselen in armen en schouders. “Die gaan hangen en voelen zwaar. De Vario zorgstoel biedt de mogelijkheid om de instelling van de armleuningen aan te passen. Dit zorgt vaak voor verlichting.” Ook de sta-op ondersteuning van de stoel biedt veel meerwaarde, gaat hij verder. “De meeste mensen hebben thuis een bank waar je lekker in kunt ploffen. Daaruit opstaan kost iemand met ALS veel kracht en energie. Liever besteed je die ergens anders aan.” 

Positieve reacties

De gebruikers van de Fitform-fauteuils zijn erg blij met het hulpmiddel, heeft hij ervaren. “We krijgen veel positieve reacties. Pas nog appte de partner van een patiënt met schouderklachten. Dat de stoel voor haar man ontzettend fijn is, ook als hulp bij het opstaan. En dat laatste is ook voor haarzelf heel prettig, schrijft ze.” 

Sponsoring

Voor de aanschaf van hulpmiddelen is de stichting aangewezen op sponsoren (geld en natura). Hiervoor worden onder andere evenementen georganiseerd zoals de Amsterdam City Swim en de Tour du ALS. Vanwege corona ligt dit allemaal stil. Een donatie doen blijft mogelijk via de website van ALS op de weg.

Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie