Humanitas ontvangt zorgfauteuil van Fitform

 

Humanitas in Deventer werd op dinsdag 15 september aangenaam verrast met een mooi cadeau. Vanwege het jubileum van Fitform ontving het woonzorgcentrum een mooie zorgfauteuil. Initiatiefnemer hiervoor was ergotherapeut Henriëtte Hutten uit Deventer. “Voor bewoners is dit een heerlijke stoel om in uit te rusten. Doordat ze goed ondersteund zitten, kunnen lichamelijke klachten worden voorkomen.” 

Trakteren

Dit jaar vieren we het 40-jarig bestaan van het fauteuilmerk Fitform. Wie jarig is trakteert. Daarom schenken we een aantal fauteuils aan zorgorganisaties. Ergotherapeuten konden hiervoor kandidaten nomineren. Henriëtte Hutten van Ergo Centraal uit Deventer schoof Humanitas naar voren. Als zelfstandig ergotherapeut wordt ze regelmatig ingeschakeld om te adviseren bij bewoners van dit woonzorgcentrum en de verpleegafdeling.

Belonen

“Humanitas Deventer werkt heel vernieuwend”, vertelt ze. “De directrice en de medewerkers kennen hun bewoners, er is sprake van oprecht persoonlijk contact. Ze staan overal voor open.” Bovendien staan de deuren van de zorginstelling altijd open, vult ze aan. “Iedereen is welkom. Er wordt gekeken naar wat mensen voor elkaar kunnen betekenen, het draait om verbinding. Er wordt nooit gedacht in problemen, maar altijd in oplossingen. Ik vond dat dit wel eens beloond mocht worden.” 

Blij verrast

Henriëtte hoorde eerder dit jaar dat haar inzending was uitgekozen, maar ze hield dat geheim voor Humanitas. Afdelingsmanager Annemiek Rijsdijk was dan ook blij verrast toen Fitform-accountmanager Jan Wouter Tijsma op 15 september op de stoep stond met een spiksplinternieuwe fauteuil. De stoel heeft een mooi plekje gekregen in de ‘huiskamer’ van de verpleegafdeling, waar voornamelijk mensen met dementie wonen.

Vlnr: Jan Wouter Tijsma, Henriëtte Hutten en Annemiek Rijsdijk. Foto: Bonte Fotografie

Ergotherapeut Henriëtte Hutten: "Mensen kunnen lekker uitrusten en makkelijk opstaan"

 

“De fauteuil die nu op de verpleegafdeling staat is heel goed en fijn voor deze bewonersgroep”, vertelt Henriëtte. “Zij zijn veelal meer vermoeid, maar willen niet altijd naar bed om te rusten. Nu kunnen ze toch goed ondersteund zitten of lekker uitrusten in de ligstand. Ook de sta-op functie is erg prettig. Veel mensen kunnen moeilijk zelf opstaan, maar niet iedereen vindt het fijn om hierbij geholpen te worden. Met de sta-op functie kan een verzorgende ervoor zorgen dat de bewoner eenvoudig tot staan komt.” 

Lichamelijke klachten voorkomen

Als ergotherapeut vindt ze het heel belangrijk dat mensen goed ondersteund zitten. “Dat voorkomt lichamelijke klachten zoals pijn in de rug, benen en schouders. Als je niet comfortabel zit, ga je onrustig zitten en schuiven, dat is ook niet goed voor de huid.” 

Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie