Cliënten Severinus rusten uit in Fitform zorgstoel

Ergotherapeut Ineke Driesen werkt al vele jaren bij Severinus in Veldhoven, een zorgorganisatie die mensen met een verstandelijke beperking ondersteunt. Vorig jaar nomineerde ze ‘haar’ organisatie voor de schenking van een Fitform zorgstoel. Als motivatie gaf ze onder andere aan dat de zorg voor cliënten erg goed is en dat dit bewezen wordt door de cliënttevredenheidsonderzoeken. Ook heeft Severinus het ‘Beste Werkgeverskeurmerk’ gekregen.

Cadeau voor dagactiviteitencentrum

Dat verdient een cadeautje, aldus Ineke. Dat vindt Fitform ook en daarom toog onze accountmanager Dennis van Dijk naar Veldhoven. Daar werd hij hartelijk ontvangen door Annemieke Witteveen (foto), regiebegeleider dagbesteding. De zorgstoel heeft een mooi plekje gekregen in een van de groepsruimten in dagactiviteitencentrum De Brink. In en vanuit dit centrum wordt van alles gedaan: koken, muziek maken/beleven, sensorische ervaringen (voelen, ontdekken, kroelen), wandelen, fietsen en een bezoek aan sportzaal of zwembad. Maar ook activiteiten om bijvoorbeeld het behoud van vaardigheden te blijven stimuleren.

Ergotherapeut Ineke Driesen heeft veel ervaring met Fitform zorgstoelen. Hierover spraken wij haar eerder al met haar. Lees hier haar verhaal.

"Lekker ontspannen met de voeten omhoog"

Voor cliënten is het erg prettig om na een drukke activiteit even bij te komen. “Onze doelgroep kan snel overprikkeld raken”, legt Annemieke uit. “Communiceren gebeurt op ieders unieke wijze. Niet iedereen kan gevoelens als bijvoorbeeld pijn, onbegrip, vermoeidheid of kou even makkelijk uiten. Daarom kunnen activiteiten, hoe leuk ze onze mensen ook zijn, energie kosten. Het is dan erg fijn om na een inspannende bezigheid te kunnen ontspannen, lekker met de voeten omhoog. Met rustgevende muziek en eventueel een ontspannende geur erbij is het in zo’n comfortabele stoel heerlijk uitrusten. Dat wij dit zomaar als cadeau krijgen, is geweldig.” 

Diverse stoelposities

De Fitform-fauteuil kan in verschillende standen worden gezet: zitpositie, relaxpositie en lig/rustpositie. Daarnaast zorgt de sta-op stand ervoor dat iemand gemakkelijk en veilig uit de stoel kan opstaan. Via een handbediening kan van houding gewisseld worden. 

Ook Fitform ontvangt cadeau

Annemieke vertelt dat in een normale situatie circa 18 cliënten met een verstandelijke beperking afwisselend gebruikmaken van deze ruimte. Corona heeft daar een vervelende streep door gezet. De groepen zijn kleiner en mensen ontvangen meer dagbesteding in de groepswoningen. Of men gaat samen met het woonhuis naar een dagbestedingslokaal zoals de ruimte Brinkheide waar de nieuwe zorgstoel is geplaatst. Er wordt in ieder geval alles aan gedaan om mensen zoveel mogelijk aan te bieden.

Een mooi gebaar

Om Fitform te bedanken had Annemieke Witteveen van Severinus nog een verrassing voor onze medewerker Dennis van Dijk: twee leuke zelfgemaakte presentjes die een mooi plekje hebben gekregen in ons bedrijf. Bij het cadeau zat een kaartje met de tekst: 'Lieve mensen van Fitform, dank jullie wel voor de prachtige stoel! Liefs, cliënten en collega's Brinkheide, Severinus'. 

Dank je wel Severinus voor dit mooie gebaar!

Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie