Juiste verstelbewegingen

 

Bij de aanschaf van een verstelbare fauteuil is het van groot belang dat de verstelbewegingen de natuurlijke biomechanische draaipunten van het lichaam volgen. Belangrijk zijn daarbij de verstelling van de beenondersteuning, de juiste relaxverstellingen en de opstabeweging.

Een ergonomische fauteuil is een fauteuil op maat en beschikt altijd over de ergonomische juiste verstelbewegingen.

Beenondersteuning

Door gebruik te maken van de beensteun, komen uw benen heerlijk tot rust. De ondersteuning is zo afgesteld dat als zij omhoog beweegt, uw benen nooit zullen overstrekken.

 

Ligpositie

Als u gaat liggen valt de druk op uw wervelkolom grotendeels weg. Dit is nodig voor het herstel van uw tussenwervelschijven. Wanneer u plat op uw rug ligt is de belasting al erg laag. Nog beter is de houding waarbij uw benen, in gebogen positie, hoger liggen dan uw hart. Dit wordt wel de ''zero gravity'' positie genoemd.

Naast het bieden van de minst mogelijke belasting van uw lichaam, ontspant deze houding de spieren en stimuleert hij de bloedcirculatie. De ligpositie bereikt u door nadat u achter over bent gekanteld, de rugleuning naar achteren te verstellen. Er zal nu geen afschuifkracht meer optreden.

Kantelverstelling

De beste manier om te relaxen is door gebruik te maken van een zogenaamde kantelverstelling. Daarbij worden zitting èn rugleuning te samen tegelijkertijd naar achteren bewogen. Hierdoor neemt de belasting op uw rug drastisch af, wat een buitengewoon comfortabel gevoel geeft. Hoe verder u naar achteren kantelt, hoe beter.

Bij veel stoelen wordt alleen de rugleuning naar achteren bewogen. Dit is echter niet goed om dat er dan een te schuine zithoek ontstaat, waardoor u de neiging krijgt om onderuit te gaan zakken met allerlei negatieve consequenties voor uw lichaam. Meer hierover leest u bij Gevolgen van verkeerd zitten.

Gemakkelijk opstaan

Uit een stoel die past bij uw lichaamsbouw, staat u veel gemakkelijker op. Als dit door verminderde spierkracht nog steeds uitdagend blijft, kan uw stoel u daarbij helpen.

Een zogenaamde sta-opfunctie zorgt ervoor dat u met 1 druk op de knop als het ware uit uw stoel wordt getild. Belangrijk voor uw veiligheid is dat de sta-opstoel tijdens de sta-opbeweging naar achteren beweegt en niet naar voren. 

Uitgebreide informatie, inclusief video's, over goede en veilige sta-op hulp vindt u hier.

   

Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie