Sta-op hulp met een sta-op stoel

Voor wie een jaartje ouder wordt, kan opstaan uit een ‘luie stoel’ opeens een stuk lastiger worden. Herkenbaar? Dit komt onder meer omdat uw spierkracht langzaamaan minder wordt. Ook bepaalde lichamelijke beperkingen kunnen van invloed zijn op soepel bewegen, op kracht en stabiliteit. Een stoel met sta-op hulp kan dan uitkomst bieden.

Sta-op hulp voor veiligheid

Gemakkelijk opstaan is niet alleen prettig, maar ook belangrijk voor uw veiligheid. Wie veel moeite moet doen om uit een stoel te komen, loopt het risico te vallen. Een extra reden om een stoel met sta-op hulp te overwegen. Gemakkelijk en veilig opstaan vergroot zelfredzaamheid en zelfstandigheid. U heeft immers geen hulp nodig, u kunt het zelf. Hierdoor bent u minder afhankelijk van anderen, bijvoorbeeld familie of zorgverleners. Bent u benieuwd naar ervaringen van Fitform-gebruikers, onder meer over de sta-op hulp? U leest ze hier.

Hoe werkt het sta-op hulpmiddel?

Er bestaan veel stoelen met een sta-op hulpmiddel, maar de verschillen zijn groot. Belangrijk is de manier waarop de sta-op functie werkt. Bijzonder aan Fitform is dat de fauteuil in zijn geheel wordt opgetild en naar achteren wegdraait. Hierdoor blijven de voeten aan de grond. Dit zorgt voor balans en maakt het heel makkelijk om uit de stoel te komen. Ook gaan zitten is een stuk prettiger als de stoel in de sta-op stand staat. Het bedienen van de sta-op hulp is eenvoudig. Afhankelijk van het model Fitform-stoel gebruikt u hier een losse handbediening voor of een knop die in de stoel verwerkt is.

Aanvullingen op sta-op hulp

Behalve een sta-op hulp zijn er meer mogelijkheden om comfortabel in uw stoel te ‘bewegen’. Fitform-fauteuils beschikken over een uitklapbare beensteun, een kantelverstelling en een rugleuningverstelling. Deze verstelbewegingen hebben wij met veel aandacht en vanuit wetenschappelijke inzichten ontwikkeld. Een verstelbeweging is immers alleen functioneel als het de júiste verstelbeweging is! Wilt u weten hoe de sta-op hulp en andere beweegmogelijkheden werken?

  • Bekijk de animatie van de Fitform 570 Zorgfauteuil
  • Ook de animatie van Fitform Wellness Premium model 614 toont de diverse verstelbewegingen.
Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie