Fitform schenkt zorgfauteuil aan SRN Tilburg

In het jubileumjaar 40 jaar Fitform schenken wij op verschillende momenten een zorgfauteuil. Ergotherapeuten konden hiervoor een zorginstelling nomineren. De eerste ‘schenkstoel’ staat sinds kort bij SRN Tilburg. Daar spraken we ergotherapeut Marloes van de Pol. Zij nomineerde deze organisatie voor revalidatiezorg vooral vanwege de bijzondere doelgroep. 

Marloes ziet veel jonge mensen met langdurige klachten na een hersenschudding, zoals hoofdpijn, nekpijn, vermoeidheid en duizeligheid. Het is een groep die niet snel aan een Fitform-fauteuil denkt. “Zij houden zich vaak groot en denken: zo’n stoel is niets voor mij. Als ze hun hoofd willen laten rusten, zakken ze onderuit op de bank of een gewone stoel. Geen goede houding natuurlijk en het werkt niet.” 

Voor een goede zitondersteuning bij dit soort problemen zijn vooral de kantelpositie en diverse verstelmogelijkheden van een stoel van belang, vertelt Marloes. “Mensen moeten het effect ervaren.” Met de geschonken fauteuil is dat mogelijk en ze heeft al veel positieve reacties ontvangen. “Eén cliënt riep uit dat-ie de stoel meteen wel wilde meenemen.”

Lees hier het volledige interview met Marloes.

Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie