Fitform 570 Vario extra brede zorgfauteuil, een sta-op stoel XL

Mensen zijn er in alle soorten en maten. Daarom maakt Fitform fauteuils in alle soorten en maten. Oók voor mensen met een maatje meer. De Fitform 570 Vario is ook leverbaar als extra brede zorgfauteuil met sta-op functie. Uiteraard wordt deze extra brede sta-op stoel op maat ingesteld. De verschillende opties en accessoires zorgen ervoor dat deze comfortabele XL-fauteuil voor elk zitprobleem een passende oplossing biedt.

Bij de extra brede Fitform 570 Vario fauteuil kan gekozen kan worden uit de volgende zitbreedtes: 63, 69 en 75 centimeter. De zitspecialist meet hiervoor uw persoonlijke maat op. Ook voor het instellen van de zitdiepte, zithoogte, armleuninghoogte, rugleuninghoogte en lendensteun worden nauwkeurig de lichaamsmaten opgemeten. Op deze manier kunnen we een fauteuil maken die optimaal aansluit bij uw lichaam. 

Extra stevige stoel

De extra brede Fitform 570 Vario fauteuil is speciaal ontwikkeld voor mensen die een stevige sta-op stoel met voldoende zitruimte nodig hebben. Het verzwaarde mechaniek maakt de fauteuil geschikt voor een lichaamsgewicht tot maximaal 225 kg. Alle zitposities van een ‘gewone’ Fitform 570 Vario zorgfauteuil zijn ook aanwezig bij het extra brede model: rechtop zitten, relaxen (in kantelstand) en liggen (in ruststand).

Ook sta-op stoel functie

De zorgfauteuil kan tegelijkertijd gebruikt worden als sta-op stoel. De opstalift tilt de gebruiker als het ware uit de fauteuil, waardoor opstaan veel gemakkelijker wordt. Dit kan met een aparte knop. De sta-op functie, in combinatie met de andere voorzieningen van de zorgfauteuil, zorgt ervoor dat iemand minder afhankelijk is van hulpverleners en mantelzorgers. Dit draagt bij aan (langer) zelfstandig thuis wonen.

Extra sterke beensteun

Ook standaard: de beensteun. Deze klapt met één druk op de knop uit en tilt zo de benen van de grond. Vermoeide benen kunnen dan goed tot rust komen. Veel gebruikers van een extra brede stoel hebben behoefte aan een extra sterke beensteun. Daarom is de extra brede Fitform 570 Vario zorgfauteuil uitgerust met een zogenaamde Heavy Duty Beensteun, die een beengewicht van maximaal 60 kg. kan dragen. Een uitkomst voor mensen met overgewicht of een aandoening die leidt tot zware benen, bijvoorbeeld oedeem.

Bekleding zorgfauteuil extra breed

Standaard is deze zorgstoel met sta-op functie uitgevoerd in een comfortabele bekledingsstof. Wanneer sprake is van incontinentie, zijn er geschikte alternatieve typen bekleding beschikbaar.

Oplossing zitproblemen

Voor specifieke zitproblemen biedt Fitform passende oplossingen. Is er meer ondersteuning van de armen nodig? Dan maken we een verbrede armleuning. Heeft iemand een heup- of knieprobleem? Hiervoor kunnen we een arthrodese zitting in de stoel monteren. Kampt iemand met een aandoening in de rug? Er zijn diverse aanpassingen mogelijk. Wil een rolstoelgebruiker gemakkelijk de transfer maken naar een gewone stoel? Een extra brede Fitform 570 Vario fauteiul kan ook uitgerust worden met een zwenkbaar zijpand. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Uw zitspecialist informeert u graag over alle mogelijkheden.

Wilt u zich alvast op uw gemak oriënteren? Bestel dan de gratis brochure van de Fitform 570 Vario zorgfauteuil. U heeft hem snel in huis!

*Door de bijzondere afmetingen van de extra brede fauteuil zijn niet alle combinaties van opties & accessoires mogelijk. Uw zitspecialist kan u hierin adviseren.

Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door deze website te bezoeken bent u akkoord met ons cookiebeleid.
Meer informatie